Hovedtillitsvalgt i Lederne, Sigurd Andre Maraas.

Tett på et medlem: – Smil hver dag på jobb

I artikkelserien "Tett på et medlem" kan du bli bedre kjent med, og få inspirasjon fra et medlem av Lederne. Denne gangen møter vi Sigurd André Maraas, en stødig hovedtillitsvalgt som brenner for en rettferdig og god arbeidsdag for kollegaene sine.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Privat
Dato

– Fortell litt om deg selv!
– Jeg heter Sigurd Andre Maraas, er 47 år, og bor i Fitjar kommune på Vestlandet. Av utdannelse har jeg yrkesskole og to fagbrev samt realkompetanse i Aker Solutions lokasjon Stord, med etterutdannelse i prosjektplanlegging og produksjonsledelse. Jeg er senioringeniør og disiplinleder for metodegruppa i stillasfaget. Har vært medlem av Lederne i litt over fem år.

– Hva går jobben din ut på?
– Jeg jobber med digitalisering og utvikling av stillasfaget; planleggingen av stillas, 3D-modellering og beregninger av stillas i prosjekt, og er litt som en potet som engasjerer meg i litt forskjellig innen service-fagene. I tillegg er jeg hovedtillitsvalgt for ca. 500 Lederne-medlemmer i Aker Solutions-konsernet, og er med i styret i Entreprenørene Olje og Gass – den største avdelingen i Lederne.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?
– Noe av det jeg liker best er å få være med å sette opp store prosjekter i de tidlige fasene, legge planer for prosjektgjennomføringen i mitt fag, for så å gjennomføre disse. Da snakker vi om prosjekter og plattformer som for eksempel Edvard Grieg, Johan Sverdrup, Johan Castberg, Valhall m.fl.

– Samtidig synes jeg det er veldig interessant å få være tillitsvalgt for medlemmene i Lederne. Jeg liker å kunne påvirke både selskapet jeg jobber i, påvirke Lederne som organisasjon, men også å få være en ombudsmann og medspiller for mine medlemmer.

– Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?
– Rekruttering til nye stillinger i Aker Solutions og omstilling til det grønne skiftet er en utfordring, men det er og en stor utfordring at stadig flere velger å stå utenfor en fagforening.

– Hva gir det deg å være fagorganisert?
– Det gjør meg til en del av et felleskap og tilgang til et nettverk med gode kollegaer.

– Hvorfor er du medlem av Lederne?
– Å stå som medlem i Lederne gir meg trygghet i hverdagen gjennom bistand og hjelp i situasjoner som krever det. Det å ha noen gode folk i ryggen dersom en skulle komme ut for noe, er veldig viktig, og Lederne har jo den beste juridiske kompetansen både på privaten og jobbrelatert.

– Hvilken medlemsfordel er viktigst for deg?
– For meg er valgfriheten rundt forsikringer og tilvalg til medlemskapet i Lederne viktig, at en ikke betaler for mye i kontingent. Men viktigst er kanskje tryggheten i den juridiske bistanden som Lederne har inkludert i medlemskapet i vårt medlemskap.

– Hva brenner du for i arbeidshverdagen?
– Eg brenner for en rettferdig og god arbeidsdag for kollegaer, medlemmer og alle de en samhandler med. Samt en rettferdig og god lønnsutvikling for medlemmene.

– Hvis det er en ting du kunne fått hjelp til å løse på arbeidsplassen, hva ville det ha vært?
– Det er vanskelig å trekke frem enkeltsaker. I Aker Solutions har vi lange tradisjoner for samarbeid og konflikthåndtering, og Lederne stiller alltid opp med kompetanse og rådgivning når det røyner på. Det er godt å være ansatt i Aker Solutions.

– Ditt beste råd til en ung kollega?
– Organiser deg i Lederne, vær frampå i diskusjoner, og smil kvar dag på jobb.

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler

Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne