Geir Røkkum i Lederne.

Tett på et medlem: – Vær nysgjerrig og vis engasjement

I "Tett på et medlem" møter vi denne gangen Geir Røkkum. Han er styrer i Villenga barnehage, og synes det er engasjerende å diskutere ledelse på tvers av bransjer.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

Fortell litt om deg selv!
– Geir Røkkum heter jeg, og er styrer i Villenga barnehage AS. Jeg bor i Ski og er styremedlem i Ledernes avdeling Stor-Oslo. Er utdannet barnehagelærer, og har vært medlem i Lederne siden 2007.

– Hva går jobben din ut på?
– Jeg har det øverste ansvaret for alt som skjer i barnehagen; det faglige, personal, økonomi og det administrative.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?
– Jeg liker best å diskutere pedagogikk med mine medarbeidere, og jobbe med hele ledelsesspekteret, noe som følger med det å ha ansvaret for over 20 medarbeidere.

– Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?
– Den største utfordringen framover for private barnehager er uten tvil den økonomiske biten, da det i dag er en altfor uforutsigbar tilskuddsordning. I tillegg er det en utfordring at kravene til kvalitet blir større, mens de økonomiske ressursene minker. Dette harmoniserer ikke.

– Hva gir det deg å være fagorganisert?
– Det gir meg et nettverk av mennesker som har den samme rollen som meg, og det er spennende å diskutere faget ledelse på tvers av bransjer.

– Hvorfor er du medlem av Lederne?
– Det å ha en organisasjon i ryggen ser jeg på som en generell trygghet. Jeg har valgt Lederne fordi de har fokus på faget ledelse, og så synes jeg at de har mye relevant for ledelse spesifikt inn mot barnehagesektoren.

– Hvilken medlemsfordel er viktigst for deg?
– Jeg har ikke benyttet meg noe særlig av fordeler, men jeg tenker nettverk og juridisk bistand, hvis det skulle bli nødvendig.

– Hva brenner du for i arbeidshverdagen?
– Jeg brenner for å bidra til å gjøre mine medarbeidere gode! Gjennom dette ønsker jeg også å bidra til at hvert enkelt barn i barnehagen får et best mulig tilbud.

– Ditt beste råd til en ung kollega?
– Vær nysgjerrig og vis engasjement for det du holder på med!

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler

Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne