Kristin Fredheim er medlem av Lederne.

Tett på et medlem: – Verdien av fellesskapet er viktig

I artikkelserien "Tett på et medlem" kan du bli bedre kjent med, og få inspirasjon fra et medlem av Lederne. Vi tok en prat med Kristin Fredheim, som tok steget fra en lang karriere i finansbransjen til en vekstbedrift på Røros.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

– Fortell litt om deg selv!
– Hei, jeg heter Kristin Fredheim, er 44 år, bor og jobber på Røros, og er daglig leder i vekstbedriften Optimus AS. Jeg starta i jobben som daglig leder 1. juli i fjor, og kom da fra 17 år i finansbransjen. Jeg kjente til bedriften fra før, etter å ha sittet i styret i nesten ti år, blant anna som styreleder i fire år. Jeg meldte meg inn i Lederne 1. september. Fersk daglig leder og ferskt medlem!

– Jeg hører til avdeling Trøndelag, og har så langt ikke rukket å delta på noen arrangementer eller kurs, men jeg følger med på hjemmesidene til forbundet. Jeg har utdanning fra NTNU, og er utdannet fagoversetter i engelsk fra Universitetet i Agder, samt at jeg har bedriftsøkonomi fra Høgskolen i Innlandet, og alle autorisasjoner innen privatmarked i finansbransjen.

– Hva går jobben din ut på?
– Optimus AS er en vekstbedrift for mennesker som av en eller annen grunn trenger litt tilrettelegging i arbeidshverdagen sin. Vi samarbeider tett med NAV, og kartlegger og tilrettelegger for mennesker som har falt ut av skolen, har utviklingshemming, utfordringer med rus eller psykiatri, eller av andre årsaker trenger ekstra bistand for å komme seg ut i jobb, eller mestre jobbhverdagen. Vi har avdelinger på huset som driver med vaskeritjenester, vedproduksjon, mekanisk produksjon for lokalt næringsliv, intern kantinedrift og sjåføroppdrag, samt at vi bistår mennesker som jobber i andre bedrifter, så hverdagen er variert. Vi er akkurat nå 57 personer som jobber hos oss, men ikke alle jobber 100 prosent.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?
– Jeg liker at hverdagen er såpass variert. At det er mange ulike oppgaver. Er jo såpass fersk at jeg faktisk lærer noe nytt hver dag.

– Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?
– Vi ser jo at arbeidslivets krav til effektivitet og profitt gjør at gapet mellom de menneskene som klarer å stå i en sånn jobb, og de som ikke klarer det, stadig blir større. Vi ser også at det er skjerpede krav til bedrifter som oss, med målrapportering og krav om å komme ut i ordinært arbeid fort. Det er ikke alltid like enkelt, og av og til er det heller verken mulig eller ønskelig.

– Hva gir det deg å være fagorganisert?
– Det er veldig verdifullt å ha et trygt fagforbund i ryggen, der man kan både søke råd og få kompetanse.

– Hvorfor er du medlem av Lederne?
– Etter å ha vært medlem og tillitsvalgt i et annet fagforbund i en årrekke, har jeg sett verdien av fellesskapet og de fordelene det har gitt i form av støtte, forhandlingsevne, kompetanse og ikke minst nettverk. Lederne var et naturlig valg i min nåværende jobb.

– Hvilken medlemsfordel er viktigst for deg?
– Kursene. Ser ut som det er et godt og variert kurstilbud.

– Hva brenner du for i arbeidshverdagen?
– At alle skal ha retten til å gå på jobb! Også utviklingshemmede. De har ikke rett til det i norsk lovgivning i dag, men slik bør det være!

– Hvis det er en ting du kunne fått hjelp til å løse på arbeidsplassen, hva ville det ha vært?
– Akkurat nå er jeg veldig opptatt av strømsituasjonen og mer konkret strømprisene i vårt område. På Røros hører vi til strømregion østlandet, og med de prisene som har vært de siste månedene var det sånn sett en brutal start som ny daglig leder. Grensa for strømregionen går faktisk midt i Røros kommune mot nabokommunen Holtålen, så vi er litt uheldige her.

– Ditt beste råd til en ung kollega?
– Få deg en mentor; en mer erfaren kollega eller alliert du kan stole på, og som kan gi deg råd når du føler at alt er nytt og vanskelig.

 

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler

Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne