Triste nyheter for Ulsteinvik

Kongsberg Maritime har i dag informert om nedbemanninger og utflytting av deler av virksomheten fra Ulsteinvik til Finland. Viktige arbeidsplasser i Ulsteinvik blir borte.

Dato

Med begrunnelse i underskudd siste par år, velger bedriften å flytte arbeidsplasser til Finland. I tillegg kommer omorganisering og nedbemanning i Ulsteinvik. Alt dette slår negativt ut for ansatte i Ulsteinvik, lokale underleverandører og den maritime klynga.

Regjeringen og Stortinget bidro til at Kongsberg Maritime kjøpte Rolls-Royce Marine, for å styrke konsernets maritime virksomhet. Statens begrunnelse for eierskap er å opprettholde ledende teknologi- og industriselskap i Norge. Vi mener at Kongsberg Maritimes avgjørelse svekker både norsk teknologi og industri.

Vi jobber nå hardt for at antallet som mister jobben blir lavest mulig. Antallet som må gå er ikke endelig og omorganiseringene omfatter alle. Foreløpig har dessverre ikke fagforeningene nådd fram med vårt syn. Bedriften har sørget for at mange nå går en tung sommerferie i møte. Det er viktig for oss å ta vare på medlemmene i denne vanskelige situasjonen.

Kongsberg Maritime er en av landets eldste industrieiere. Vi hadde forventet et mer langsiktig og moderne eierskap, som viser vei i en vanskelig tid, og ikke velger kortsiktige løsninger og oppsigelser. Dette er en bekymringsfull trend som regjeringen og Stortinget bør være klar over og forhindre.

Publisert i Nytt fra Lederne