Tropisk utflukt for Stavanger-avdelingen

Som en konsekvens av Covid-19 har det sosiale livet tørket litt opp. Da er det ekstra forfriskende å ta en samlende tur til en grønn oase der plantelivet blomstrer. Stavanger-avdelingen hadde nylig en frodig og fin tur i hagene til Flor&Fjære. Det ga mersmak for medlemmene.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Päivi Tervonen
Dato

På grunn av den lille summen som de omtrent 600 medlemmene i Stavanger-avdelingen betaler inn hver måned, har avdelingen vanligvis råd til å ta seg en middag og en liten tur rundt om i nærområdet to-tre ganger i året. Da pandemien kom ble aktivitetene satt på vent. Nå har mange måneder passert, og aktivitetskronene fikk muligheten til å hope seg opp.

Det lille ekstra
Kari Rørvik er leder for Stavanger-avdelingen i Lederne.

Kari Rørvik er leder for Stavanger-avdelingen, og det var hennes idé å gjøre det lille ekstra for medlemmene. I stedet for å ta den vanlige båtturen i egen regi, bestemte de seg for å bestille turen via en ekstern arrangør. Dette for å gjøre turen sikrere med tanke på smittevern.

– Dette ble jo en eksklusiv tur for rundt 40 betalende medlemmer grunnet omstendighetene vi er i. Det var førstemann til mølla, så vi kunne dessverre ikke ha med alle, men håper jo på at vi kan arrangere lignende for flere medlemmer utover, forklarer Rørvik.

Et velkomment avbrekk

Medlemmene tok båten ut til øya Sør-Hilde utenfor Stavanger. Der ute ble de overrasket av et stort hageanlegg med planter, inndelt i flere forskjellige soner. Hver sone har sine spesielle planter fra alle verdens hjørner. Både rosehager og ørkenhager samt japanske- og tropiske hager dannet et unikt bakteppe for en annerledes middag for medlemmene.

– Vi har fått så mange gode tilbakemeldinger fra medlemmene. Avvekslingen fra hjemmekontoret til slike turer er så hjertelig velkomment. Man merker det ikke før man kommer seg ut. Det var smil og god stemning hele kvelden. Heldige med været var vi og, så dette skal vi gjøre mer av, sier en fornøyd Rørvik.

Etter omvisningen ble det servert middag, og medlemmene sosialiserte seg hele veien. Helt til de gikk av båten i Stavanger kl. 22.00. Rørvik anbefaler alle å avdelinger å finne på noe sosialt, men da innenfor smittevernreglene.