En trøtt mann.
Blåmandag?

Slik kommer du lettere i gang etter helgen

Lederskapsnettsiden Inc.com har listet opp sju metoder for å komme i gang med jobben etter helgen.

Tekst
Redaksjonen
Foto
iStock
Dato

1. Lag en smart «to do»-liste

Å skrive ned det du trenger å gjøre gir en følelse av å ha kontroll. For å bli enda mer effektiv bør du gruppere saker som har med hverandre å gjøre i ett punkt.

2. Sjekk e-posten først ved lunsjtider

Klarer du å unngå å sjekke mailen med en gang du kommer på jobb mandag morgen får du en mye mer produktiv start på uka. Så slipper du å sitte i flere timer og svare på mail.

3. Gjør en arbeidsoppgave – med en gang

Å begynne arbeidsuka med en produktiv innsats er tilfredsstillende, og gir en følelse av at du er i gang. Du trenger jo ikke velge den aller mest kompliserte oppgaven å begynne med.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt.

4. Ta fritiden på sparket

Planlegger du fritidsaktivitetene dine i detalj kan det gi en følelse av stress. Sørg for å ha enkelte ledige kvelder i kalenderen, som du kan fylle med aktiviteter du føler for der og da – eventuelt en kveld i sofaen hjemme.

5. Sett deg et hårete mål for uka

Det kan du gjøre allerede søndag kveld. Det kan være at du endelig skal komme i gang med den nyrekrutteringen som til avdelingen. Eller kanskje å få ryddet i klesskapet hjemme?

 

Selv om du ønsker en produktiv start på uka er det viktig med pauser.

6. Sats på storhandel

For at yrkeslivet skal fungere må også privatlivet gjøre det. Spar tid og energi ved å handle én gang i uka. Da slipper du å finne ut hva du skal ha til middag hver ettermiddag.

7. Fyll på med energi – uten mobilen

Selv om du ønsker en produktiv start på uka er det viktig med pauser. Det gjør at du renser hodet. Gå en tur i friluft uten mobilen og fyll på med energi.

Publisert i Ledertips