Tre personer sitter og jobber i åpent landskap, to kolleger står og prater like ved.
Innredning på kontoret

Slik kan kontoret påvirke hvor effektiv du er

Det bør ikke være tilfeldig hvordan kontoret ditt ser ut. Fasongen på møblene kan nemlig påvirke deg mer enn du kanskje tenker over.

Tekst
Redaksjonen
Foto
NTB Scanpix
Dato

God design og gjennomtenkte romløsninger på arbeidsplassen kan påvirke både motivasjon og hvor tilfredse de ansatte er på jobben. Og faktisk hvordan de ansatte responderer. Det kan påvirke de ansattes evne til å tenke på stedet, kunnskapsnivået og kreativiteten. I et innlegg på nettsiden Fulfillment Daily gir interiørdesigner Alyssa Prout følgende råd til deg som skal innrede et kontor:

  1. Farger og former påvirker oss kanskje mer enn vi tror. Forskning viser at rom med svingete og avrundede møbler pleier å være mer innbydende sammenlignet med møbler med rette kanter og skarpe vinkler.
  2. Det bør heller ikke være tilfeldig hva slags stol du velger å ha på kontoret. I en studie utført om ergonomi, fant forskere ut at bevisste sittestillinger på jobben er med på å gjøre medarbeiderne 50 prosent mer produktive.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt.

3. Det er heller ikke dumt å prøve og gjøre kontoret litt hjemmekoselig – samtidig som det skal være et funksjonelt arbeidsområde. Lag egne soner til ulike bruksområder. Det trenger ikke være avansert, men kan være så enkelt som å ha egne sittegrupper og dele inn rommene med planter i stedet for skillevegger.

4. Du handler ikke bare om å ha møbler av høy kvalitet, men også ha et bevisst forhold til hvor du plasserer dem. Strategisk plasserte møbler gjør det også lettere å navigere rundt dem. Måten du organiserer kontoret på, er med på å påvirke hvor mye du og kollegene dine får gjort i løpet av dagen. Fra lett tilgjengelige skrivere og rom tilpasset de ulike behovene.

Kilde: fulfillmentdaily.com

 

 

Publisert i Karriere, Ledertips