Pensjonstelefon – gratis, uavhengig pensjonsrådgivning for medlemmer

Har du spørsmål om pensjon? Pensjon er komplekst og mange av våre medlemmer føler at de ikke har god nok oversikt. I samarbeid med Formue Pensjonsrådgivning AS oppretter vi derfor en egen pensjonstelefon hvor du kan få svar på spørsmål du har om pensjon.

Pensjon utgjør en vesentlig del av den livslange inntekten din. Valgene du tar i dag kan påvirke det du skal leve av i fremtiden. Det er derfor lurt å sette seg inn i egen pensjon så tidlig som mulig.

Vi ønsker å bevisstgjør våre medlemmer og oppfordrer til å orientere seg om egen pensjonssparing. Du bør starte planleggingen av pensjonen din så tidlig som mulig – du kan ikke starte for tidlig. Gjennom Ledernes nye pensjonstilbud får du en god oversikt over et komplekst område, og du får råd i forhold til hvilke grep en kan og bør ta.

20 minutter gratis rådgivning

Vi lanserer nå et lavterskeltilbud til medlemmer i alle aldre, hvor vi tilbyr 20 minutter gratis rådgivning per telefon. For å få mest mulig ut av samtalen din anbefaler vi at du gjør noen forberedelser. Vi har utarbeidet “Pensjonsguiden” som du bør ha lest gjennom på forhånd. I tillegg kan det være en fordel å ha deltatt på kurset «Pensjon i praksis», hvor målet er å gi den enkelte en bredere pensjonsforståelse og et godt grunnlag for å kunne treffe riktige valg.

Vi ønsker å bevisstgjør våre medlemmer og oppfordrer til å orientere seg om egen pensjonssparing. Du bør starte planleggingen av pensjonen din så tidlig som mulig – du kan ikke starte for tidlig. Gjennom Ledernes nye pensjonstilbud ønsker vi å gi råd i forhold til hvilke grep en kan og bør ta og synliggjøre konsekvenser av ulike valg.

Typiske spørsmål du kan få svar på

Rådgivningen vil ikke inneholde utregning pensjonen din, men du vil kunne få svar på spørsmål som:

Hvordan få oversikt over hva du ligger an til å få i pensjon? Hva pensjonen din består av? Hvilke grep kan du gjøre hvis du er i starten av karrieren? Hva kan bli konsekvensen av å bytte jobb? Hva bør du tenke på om du går fra privat til offentlig sektor, eller om endt? Det er ikke lenger noe som heter “full pensjon”. Pensjon er ikke lenger et spørsmål om fratreden, men om uttak. Hva som lønner seg er avhengig av mange faktorer.  Bør jeg spare noe ekstra selv?

Slik fungerer pensjonstelefonen

  • Pensjonstelefonen er gratis og for alle medlemmer. Det er satt av 20 minutter til hver samtale.
  • Du må bestille time på forhånd – krever innlogging på Minside
  • Det tilgjengeliggjøres et visst antall timer i begynnelsen av hver måned (telefonen er stengt i skoleferier). Førstemann til mølla.
  • Du blir ringt opp på avtalt tidspunkt. Det er viktig at du er tilgjengelig og tar telefonen.
  • Rådgivningen utføres av objektive eksperter hos vår samarbeidspartner Formue Pensjonsrådgivning AS, som er spesialister på pensjon.
  • Rådgivningen inkluderer ikke utregning pensjonen din.

Les mer og bestill time (krever innlogging på Minside).