Nina Nyberg er et medlem av Lederne.

Fyller på med kunnskap om ledelse

Nina Nyberg er styremedlem i Ledernes avdeling Hordaland, og som utdannet pedagog er hun genuint opptatt av å legge til rette for god undervisning, utdannelse og utvikling. En av grunnene til at Nyberg er medlem av Lederne er nettopp derfor.

Tekst
Håkon Holo Dagestad
Foto
Privat
Dato

Nina Nyberg er veldig glad i kunnskap. Det er innlysende når utdanningsløpet ramses opp. Det startet med utdanning som førskolelærer i bunnen. Så ble det videreutdanning i barnevern, veiledning, spesialpedagogikk, og deretter masteremner i organisasjon og ledelse.

Hun har lang arbeidserfaring som daglig leder i barnehage, skolevesenet og regionleder i barnevernet. Nå har Nyberg nettopp tatt steget over i psykisk helse, og jobber for øyeblikket i Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) ved Betanien sykehus i Bergen. BUP er et spesialhelsetjenestetilbud til barn mellom 0-18 år, og avdelingen hun jobber i er landsledende innen sitt felt.

– Det er uhyre interessant å jobbe med barn og unge, og jeg føler meg heldig som har fått muligheten til å jobbe med dette fagfeltet. Jeg brenner for å gjøre en forskjell, sier Nyberg.

Må ikke være leder

Nyberg har vært et periodevis medlem i Lederne, alt ettersom hvilken stilling hun har hatt. Da hun ble medlem av Lederne var hun ansatt som leder i en barnehage. Så ble hun lærer, og dermed ble det et opphold i medlemskapet, men meldte seg inn igjen i forbindelse med ny mellomlederstilling i barnevernet.

I dag er Nyberg hverken mellomleder eller leder, men fagspesialist på sitt felt, og er veldig fornøyd med at dette er god nok grunn til å fortsette som medlem av Lederne.

– Jeg tror ikke folk er så godt klar over at du ikke nødvendigvis behøver å være leder eller mellomleder for å bli medlem i Lederne. Det holder å være fagspesialist eller ha personalansvar, og hvis du i tillegg vil lære mer om ledelse og arbeidslivet, så vil du få veldig mye ut av medlemskapet, forklarer Nyberg.

Les mer om hvem som kan bli medlem.

En viktig grunn til at hun er medlem i Lederne er gratis adgang til kurs og kompetanse innen ledelsesfag.

– For en som er så glad i etter- og videreutdanning som meg, er kurs- og webinartilbudet spesielt interessant. Det er mange som betaler mye for de samme kursene der ute, men her har du altså fri tilgang til de beste foredragsholderne, og et vell av e- og lydbøker, og nyttige verktøy du trenger i arbeidslivet via din medlemskontingent, sier Nyberg.

Tatt varmt imot

Det var på et årsmøte for avdeling Hordaland at hun ble forespurt om å være medlem av avdelingsstyret. Arrangementet inneholdt et spennende foredrag med en tidligere politimester, og Nyberg tenkte at dette måtte hun få med seg. Hun ble møtt av en hyggelig gjeng med medlemmer som kom fra ulike bransjer.

– Det høres litt klisjéaktig ut, men jeg følte meg så ivaretatt! Foredraget var faglig godt tilrettelagt, og da avdelingen forespurte om noen ville stille som styremedlemmer, så meldte jeg min interesse. Etterpå ble det en sosial middag med noen fra arrangementet, og det utvidet mitt kontaktnettverk, forklarer Nyberg.

Rundt om i hele landet tilbyr Ledernes 18 avdelinger kompetansegivende arrangementer i form av medlemsmøter, der medlemmer kan hygge seg, bygge nettverk, og få inspirasjon fra foredragsholdere og hverandre.

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler

 

Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne