Ung kvinne med en bunke bøker på hodet
Boktips

3 bøker som utvikler deg som leder

Visste du at det å lese påvirker både kreativitet, språkbevissthet og empati? – Tre egenskaper som bare blir viktigere og viktigere for ledere å ha.

Tekst
Signe Marie Sørensen
Foto
George Milton, Pexels
Dato

Vi ønsker å gjøre det enkelt å utvikle seg, både faglig og personlig. Hold deg oppdatert når som helst, hvor som helst. Her finner du en rekke e-bøker du kan laste ned helt gratis.  

Er du medlem av Lederne, er utvalget enda større og inkluderer også lydbøker.

Sjekk flere medlemsfordeler her 

Hvorfor lese mer?

Mye tyder på at lesende ledere blir bedre i rollen sin. Bøker gir inspirasjon til nye idéer, og kan brukes som verdifulle utgangspunkt til interessante samtaler. Dessuten blir både meningene dine og perspektivene utfordret og utvidet. Som om ikke det var nok, holder bøker hodet skjerpet og motvirker demens, i tillegg til å redusere stress.

Trenger du flere argumenter for å ta fatt på lesingen? Her er noen til:

Bøker…
 • bedrer teoretiske og praktiske evner
 • utvikler vokabular og kommunikasjonsevner
 • motvirker selvsentrering og narsissisme

Velg bøker med omhu

Velger du lesestoff som skaper rom for egen utvikling, øker sjansen for å møte hverdagen med ny giv. Derfor har vi her samlet noen bøker som holder deg inspirert gjennom påsken. Fint for deg, fint for medarbeiderne dine når dere møtes igjen på andre siden av ferien.

Her er tre bøker enhver leder bør lese:

Bok om mindfulness

E-boken Praktisk Mindfulness er skrevet av Jean Gilhead, som har mer enn 30 års erfaring med personlig utvikling, livscoaching og kommunikasjonstrening for både bedrifter og privatpersoner.

I denne boken får du en innføring i mindfulness, og praktiske verktøy til hvordan du stresser ned ved å være oppmerksomt tilstede i deg selv.

Få tilgang til digitalt bibliotek 

Bok om å spille på lag med deg selv  

E-boken «Lær å styre energien for et sunt og produktivt liv» er skrevet av Harold Taylor. Han har blant annet holdt foredrag, skrevet bøker og blogginnlegg og undervist i effektiv tidsstyring i over 35 år. Her gir han konkrete og nyttige verktøy for hvordan du kan jobbe på lag med din naturlige kroppsrytme, i stedet for å motarbeide deg selv. Boken avslører typiske energityver og viser hvordan bli mer effektiv og ta gode beslutninger for deg selv og andre.

Få tilgang til digitalt bibliotek 

Bok om emosjonell intelligens

Å være intellektuelt smart er rett og slett ikke nok for å lykkes, hverken som leder eller medmenneske. Har du vokst opp med en følelse av å bli bagatellisert eller underkjent i barndommen, kan det imidlertid være krevende å forstå egne og andres følelser som voksen. I e-boken «Emotional Intelligence: Definition and Guide» viser forfatter Sean McPheat hvordan du håndterer egne og andres følelser, og dermed tar lederskapet ditt til nye høyder.

Få tilgang til digitalt bibliotek 

Vi bygger gode ledere

Bli medlem

 

Publisert i Karriere, Ledertips
Bli medlem
Kontingenter og rabatter

Kontingenter og rabatter

 • Yrkesaktive
 • Studenter/lærlinger
 • Pensjonister

Yrkesaktive

 • Ledernes kontingent er rimelig med et fast beløp per måned (ikke prosent av lønn som i en del andre organisasjoner).
 • I tillegg betaler du en mindre kontingent til avdelingen/bedriftsgruppen du blir tilmeldt (størrelsen på og bruken av denne kontingenten bestemmes av den enkelte avdeling/bedriftsgruppe).
 • Kontingenten, inkludert liv- og uføreforsikringen, er fradragsberettiget på selvangivelsen.
 • Medlemmer som ikke reserverer seg mot den tilknyttes en obligatorisk livs-, uføre- og kritisk sykdomsforsikring (se www.lederne.no/forsikring ).
 • Du som arbeider 50 prosent eller mindre har rett på halv kontingent.

Studenter og lærlinger

 • Studenter betaler 5 prosent av full kontingent rundet opp til nærmeste tikrone (p.t. kr. 300 pr. år). Studentmedlemskapet inneholder deltakelse på kurs rettet mot studenter og yngre medlemmer, en obligatorisk ulykkesforsikring, medlemsfordeler som rabatt på flybilletter, hotell og billeie samt deltakelse på Ledernes årskonferanse.
 • Lærlinger har gratis medlemskap i lærlingtiden. Lærlingmedlemskapet tilsvarer medlemskap for yrkesaktive medlemmer, med unntak av tilgang til støtte til etter- og videreutdanning.
 • Du kan også benytte deg av alle våre frivillige medlemsforsikringer og bankavtalen.
 • Du tilbys ordinært medlemskap dersom du etter endt utdanning får en ledende eller betrodd stilling.

Pensjonister

 • Pensjonister betaler fra fylte 67 år 10 prosent av full kontingent rundet opp til nærmeste tikrone (p.t. kr. 600 pr. år).
 • Pensjonistmedlemskapet inneholder medlemsfordeler som rabatt på flybilletter, hotell og billeie, mulighet for leie av ferieleiligheter i Spania, privatjuridisk bistand, tilgang til privatforsikringer og begravelsesbidrag ihht. enhver tid gjeldende ordning.
 • Går du ut i tidligpensjon (f.eks. AFP), uføre- eller alderspensjon, er du fortsatt dekket av forsikringer og stønadsordninger. Du kan også benytte deg av alle våre frivillige medlemsforsikringer, bankavtalen og andre medlemsfordeler.
 • Medlemmer under 67 år betaler kvart kontingent (administrasjons- og forsikringskontingent for å opprettholde fulle rettigheter mtp stønader og forsikringsordninger i medlemskapet) frem til fylte 67 år.
 • Du som velger å jobbe etter fylte 67 år betaler full kontingent.
 • Medlemmer som går over i alle typer pensjon må melde fra om dette til Lederne.
Personlig informasjon
?
Innmelding
Første månedskontingent blir sendt direkte til deg, før lønnstrekk opprettes.
Arbeidsgiver

OBS!

Som skjult medlem vil ikke din arbeidsgiver vite at du er medlem. Tariffavtale vil ikke bli opprettet, og du vil ikke være omfattet av AFP/sluttvederlagsordningen, såfremt det ikke er opprettet andre tariffavtaler på bedriften hvor dette inngår. Du knyttes heller ikke til en av våre lokalavdelinger. Du vil få bistand og råd, men dersom du har behov for bistand rettet mot din bedrift, vil ditt skjulte medlemskap bli opphevet.

Ble du rekruttert?
Tilleggsinformasjon

Takk for din søknad!

Medlemssøknaden er nå sendt til behandling hos saksbehandler i Lederne som vil gi deg nærmere beskjed. Tilbake til forsiden

Medlemskontingenten

Medlemskontingenten er på
495 kr pr. mnd. Kontingenten til din lokale avdeling/bedriftsgruppe kommer i tillegg. For informasjon om lokal kontingent, send e-post til post@lederne.no

“Ledernepakken” (livs-, uføre-, kritisk sykdomforsikring) kommer i tillegg og koster 200 kr pr. mnd.
Nye medlemmer vil bli kontaktet av forsikringskontoret. Du kan be om et reservervasjonsskjema mot “Ledernepakken” ved å kontakte oss på: post@lederneforsikring.noeller post@lederne.noDenne forsikringen gjelder ikke for studenter.

Kontingent for studenter, lærlinger og pensjonister:
– Studenter betaler 300 kr pr. år.

– Lærlinger har gratis medlemskap i lærlingtiden.

– Pensjonister betaler fra fylte 67 år 600 kr pr. år.

Les mer om kontingenter og rabatter for studenter, lærlinger og pensjonister.

Livs- og familieulykkesforsikring – inkludert i medlemskapet.

Kontingenten erfradragsberettigetmed inntil        8 000 kr pr. år.