Fokus på kunstig intelligens, kommunal ledelse og relasjonsbygging

Lederens bransjeutvalg for kommunal sektor arrangerte 25. september sin kommunale lederkonferanse 2024.

Dato

Lederkonferansen 2024

Konferansen samlet ledere fra hele landet for en inspirerende dag fylt med kunnskap og nettverksbygging. Konferansen bød på en rekke innlegg og dialoger om hvordan kunstig intelligens (KI), god ledelse og relasjonsbygging kan påvirke arbeidet i kommunal sektor.

Engasjerende foredrag

Asbjørn Finstad, avdelingsdirektør for strategisk IKT og digitalisering i KS.

Konferansen åpnet med et innlegg fra Asbjørn Finstad, avdelingsdirektør for strategisk IKT og digitalisering i KS. Finstad delte sin ekspertise om bruken av KI i kommunene, og hvordan denne teknologien kan skape nye muligheter for effektivisering og forbedret tjenesteyting. Deltakerne fikk en grundig innsikt i praktiske anvendelser av KI, noe som satte i gang diskusjoner som avdekket store forskjeller i bruk og innsikt i ulike norske kommuner. 

 

Arild McLellan Steine, kommunedirektør i Bjørnarfjorden kommune.

Arild McLellan Steine, kommunedirektør i Bjørnarfjorden kommune, delte sine erfaringer med hva som kjennetegner god ledelse i kommuner. Hans perspektiver fra både offentlig og privat sektor ga deltakerne verdifulle innspill om ledelse i en tid preget av endringer og utfordringer.

 

Lærer og foredragsholder Gunnar Jakobsen.

 

Konferansens siste foredragsholder var Gunnar Jakobsen, som delte sin kunnskap om relasjonsbygging. Med en bakgrunn som lærer og en mastergrad i historie, fokuserte han på betydningen av gode relasjoner på arbeidsplassen og ga deltakerne praktiske verktøy for å bygge og vedlikeholde disse relasjonene.

Nettverksbygging og kunnskapsdeling

Dagen ga deltakerne en unik mulighet til å utvide sitt nettverk av ledere fra ulike kommuner og virksomheter. Gjennom dialogene og interaksjonene ble det skapt et rom for samarbeid og erfaringsutveksling, noe som vil være verdifullt i det videre arbeidet i kommunal sektor.

Den kommunale lederkonferansen fungerte godt som et startpunkt for Ledernes ønske om økt vekst i kommunal- og fylkeskommunal sektor, med engasjerte deltakere som bidro med kunnskap og innsikt for det videre arbeidet.
Arrangementet viste tydelig viktigheten av kontinuerlig læring og samarbeid i en tid der teknologi og ledelse stadig utvikler seg. Vi ser frem til flere slike arrangementer i fremtiden!

Red: Denne saken er laget ved hjelp av kunstig intelligens.

Publisert i Kommunal sektor