– Godt å kunne dele erfaringer om ledelse sammen

Hanne Sveum jobber som seksjonsleder ved Signo Conrad Svendsen senter, der hun jobber med voksne som er døve. Vi tok en prat med Sveum om arbeidshverdagen, medlemskapet i Lederne og hennes syn på ledelse.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Privat
Dato
Fortell litt om deg selv!

– Hanne Sveum, 58 år – og bor på Vinterbro. Jeg er utdannet barnehagelærer og jobbet noen år i barnehage og på småskoletrinnet. Etter hvert startet jeg som miljøterapeut i omsorgsbolig, hos Signo Conrad Svendsen senter. Vi yter tjenester for voksne døve med tilleggsutfordringer som blant annet psykisk uhelse, autisme og utviklingshemming. Siden 2006 har jeg jobbet som seksjonsleder. Jeg har også tatt videreutdanning i psykisk helse og noen ledelsesfag. Jeg har vært medlem av Lederne i 12 år, og sitter nå som styremedlem i avdeling Stor-Oslo.

Hva går jobben din ut på?

– Jeg har administrativt og faglig ansvar for 20 årsverk i turnus, inkludert natt, samt 16 døve, voksne brukere som bor i egne leiligheter og mottar helse- og omsorgstjenester fra oss på tegnspråk. Tegnspråk er mitt arbeidsspråk.

Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?

– Jeg liker meg når teamet mitt opplever at de mestrer, og at de gleder seg til arbeidsdagen. Det er også gledelig med positive tilbakemeldinger fra våre oppdragsgivere. Det å vite at vi gir gode tjenester til våre brukere er det vi jobber for hele tiden.

Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?

– Det må være å rekruttere helsepersonell. Det er stadig vanskeligere å få tak både helsepersonell som vernepleier og sykepleiere, og det gjør det utfordrende å få gitt de tjenesten vi skal yte og oppfylle de krav oppdragsgiverne har satt.

Hva gir det deg å være fagorganisert?

– Det ligger en trygghet i å ha noen rundt deg som kan støtte og bidra hvis det skulle bli behov. Jeg kjenner også at det er godt å ha et felleskap hvor vi kan dele erfaringer som ledere, og selvfølgelig muligheten for faglig påfyll.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Hvorfor er du medlem av Lederne?

– Som leder opplevde jeg ikke at min tidligere fagorganisasjon var opptatt av mine behov. Da jeg fant Lederne, var det litt som å komme hjem. Her var det ledelse som fag som var viktig, samt mange muligheter for kurs og utvikling. Opplever også at det er kort vei for å kunne nå de riktige personene hvis jeg har spørsmål.

Hvilken medlemsfordel er viktigst for deg?

– Juridisk bistand er alltid en trygghet. Liker også godt den privatrettslige muligheten vi har tilgang til. Vi har også nettopp fått helsetelefonen. Den er jo gull. Ellers er det alle kurstilbud som jeg setter pris på.

Hva brenner du for i arbeidshverdagen?

– Jeg er opptatt av arbeidsmiljø, og bruker tid på å være en leder som er nær og tilstede. Det faglige arbeidet er viktig, men jeg er også opptatt av småprat over kaffekoppen. Dette gir mulighet for å se hverandre og kjenne på stemningen.

Ditt beste råd til en ung kollega

– Pust med magen. Læringskurven er bratt og du kan ikke løse alt på en gang. Som leder må du prioritere blant oppgaver som kanskje oppleves som like viktige, og det kan være utfordrende. Det er viktig ha en god kollegagruppe rundt seg slik at dere kan veilede hverandre.

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler