Trygghet, kunnskap og kompetanse var viktig for Ilonas valg

Ilona Hellerud er 35 år, og fungerer som avdelingsleder i renovasjonsselskapet Iris Produksjon AS, som holder til i Bodø. Selv om hun har jobbet siden hun var 18, ble Lederne hennes første fagforening.

Tekst
Mari L. Hammer
Foto
Ilona Hellerud
Dato

Jeg har vært medlem av Lederne siden 2019, et valg jeg tok fordi jeg ønsket økt trygghet i arbeidslivet, og tilhørighet til en organisasjon som stiller opp når det trengs.

Jeg har hele tiden følt meg trygg og ivaretatt der jeg nå har jobbet siden 2014, så årsaken til at jeg ble medlem var aldri fordi jeg følte meg utrygg i jobben min. I 2016 ble jeg mellomleder og fikk samtidig særlig uavhengig stilling, noe som resulterte i at jeg ikke lengre opplevde at jeg i like stor grad kunne lene meg på og få hjelp av de kollegene jeg før hadde sparret med. Situasjonene våre var rett og slett for ulike.

Som mellomleder havner man jo fort mellom barken og veden, og på min arbeidsplass var det ikke mange i tilsvarende rolle jeg kunne støtte meg på. Jeg opplevde rett og slett at jeg stod mer alene, og at jeg dermed var mer sårbar enn før. Etter å ha undersøkt flere organisasjoner, valgte jeg til slutt å melde meg inn i Lederne, noe jeg ikke har angret på, sier Ilona.

Jeg arbeider i en trygg og seriøs virksomhet der «alt er på stell». Noen kan jo da mene at medlemskapet er unødvendig for meg, men for min del er det en forsikring. Vi forsikrer tross alt det som er viktig for oss, og for meg er jobben og inntekten min viktig og verdt å forsikre.

Man bør ikke være naiv i arbeidslivet, kriser kan ofte komme overraskende på, og da er det godt å vite man har støtte og tyngde i ryggen i form av en seriøs og god organisasjon.

Det viktigste for meg med et medlemskap i Lederne er den tryggheten det gir. Hvis jeg mot formodning skulle havne i en vanskelig situasjon på jobb, vet jeg at jeg har en god og seriøs fagforening i ryggen, og tilgang til kunnskapsrike rådgivere og relevant kompetanse.

 

Ilona syntes også at medlemsfordelene er svært gode. Hun er spesielt glad for kompetansetilbudet Lederne tilbyr, og at hun kan få rådgivning og juridisk bistand innen de fleste rettsområder. Dette inkluderer faktisk opptil 15 timer privatjuridisk bistand, noe jeg synes er fantastisk flott, sier Ilona.

Selv har hun benyttet bistand fra Lederne i forbindelse med en av sine første lønnsforhandlinger som mellomleder. Hun ble imponert over hvor lett det var å få hjelp, og over hvor hjelpsom og engasjert rådgiveren hos Lederne var. Han ga meg både råd og tips, og delte mer enn gjerne av egne erfaringer. Jeg fikk også tilsendt en del materiell som kunne være til hjelp. Det å oppleve så god hjelp ga en enda større trygghet som medlem, min erfaring er tross alt at dere alltid stiller opp med en gang det trengs, sier Ilona.

Vi spurte Ilona om det var noen av våre medlemsfordeler hun kunne tenke seg å benytte fremover, og svaret var: Absolutt. I tillegg til å fortsette å benytte meg av deres kompetansehevende kurs, webinarer og materiell, ønsker jeg å engasjere meg litt mer i lokalavdelingen vi har her i Nordland. Dette kan bidra til viktig nettverksbygging for meg, samtidig som engasjerte medlemmer bidrar til å styrke den gode organisasjonen Lederne faktisk er, sier Ilona.

Se vår nye vervekampanje her.

 

Vil du ha tips til verving?

Både for deg og de du verver, så er det lurt å sette seg inn i de gode medlemsfordelene som Lederne byr på. Når du har vervet et nytt medlem, så sørg for at ditt navn blir ført inn på innmeldingsskjema for å melde inn nye venner og kollegaer. Dersom du trenger gode argumenter utover de som du allerede har selv, så finner du gode vervetips her.

Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne