Huskeliste før jul

Vet du hvorfor du bør skrive julekort til kollegene dine?

Det er mye som skal huskes på før jul – også på jobb. Og julekort til kollegene dine bør faktisk høyt opp på huskelista.

Tekst
Redaksjonen
Foto
iStock
Dato

Det er mer enn julegaver som skal være på plass før julen ringes inn. Veldig mange har sin siste arbeidsdag tett opp mot juleaften, derfor kan det være lurt å ha en liten plan for de siste dagene – så stresset ikke tar overhånd. Det råder i alle fall effektivitetskonsulent Petra Brasks. Til svenske Chef deler hun sine beste tips for at førjulstiden på jobb skal bli så god som mulig. Er du sjef bør du starte med å skaffe deg et overblikk; planlegg og prioriter alle oppgaver du må få unna før jul. Book det viktigste i kalenderen, og sørg for å ha tid til å gjennomføre uforutsette ting. Men det er mer enn som så.

Gi tilbakemelding til kollegaene så de drar på juleferie med en god følelse. En julehilsen med en personlig tilbakemelding er også alltid mer motiverende.

Petra Brasks

– Husk å sett av tid til refleksjon, både for deg selv og medarbeiderne dine. Jeg anbefaler virkelig å sende et julebrev til medarbeiderne dine, sier Brasks.

Hun mener julekortet bør inneholde hva du har lykkes med i det siste året, hva du har lært, hva du kunne gjort bedre, hva avdelingen kunne gjort bedre og hvordan du vil bidra til at bedriften skal få et vellykket nytt år. Og avslutningsvis, hvis du kunne ønske deg tre ting fra det nye året, hva ville det da vært?

– Gi tilbakemelding til kollegaene så de drar på juleferie med en god følelse. En julehilsen med en personlig tilbakemelding er også alltid mer motiverende. Har du tid, bør du derfor skrive et personlig kort hvor du forteller hvordan medarbeideren har bidratt gjennom året, anbefaler Brasks.

Og viktig for deg selv, om du vil koble helt av i juleferien; husk å legg igjen en beskjed på telefonsvareren og mailen om at du har juleferie. Legg inn et tips om en god julelesning eller en nyhet fra bedriften for å gjøre autosvaret litt hyggeligere. Så kan juleferien komme.

Publisert i Ledertips