Nelly Flatland innrømmer først og fremst at hun og familien hennes er heldige på de aller fleste områdene. De bor midt i Oslo, har gode jobber begge to. Sammen har de klart å få tre barn på fire år, og ingen av dem er tvillinger.
– Logistikken i hverdagen går fint, mye takket være den rause mannen min som tar mye ansvar på hjemmebane, forklarer Flatland.
Nelly er en dame med mye energi, og som lett føler seg understimulert. Derfor ble det litt vanskelig for henne med hundre prosent foreldrepermisjon med den førstefødte, litt for lite med tredve prosent med andremann, og helt perfekt med gradert ordning med sistemann.
-Jeg fant ikke helt idyllen ved å drikke latte på caféer hver dag, og ved å gå hjemme i mammapermisjon. Jeg trengte noe å gjøre i tillegg til det, sier Flatland.
Trebarnsmoren synes det er nok fortellinger om hvor umulig det er å være ambisiøs og satse på en karriere, samtidig med å være en god småbarnsmor. Man hører lite om alle dem som klarer balansegangen.
-Det er mange som klarer begge deler på en fin måte. Jeg er opptatt av å få frem at det finnes muligheter og løsninger som tilrettelegger for småbarnsmødres karriereveier. Jeg mener at bedriftsledere i arbeidslivet burde tilrettelegge for flere kvinner som ønsker å velge karriereveien ved siden av familielivet, slik som jeg har opplevd at de har gjort med meg.
Media og sosiale medier har heftig diskutert kvinnerollen i løpet av den siste tiden, særlig på grunn av hashtag-fenomenet tradwife. Den tradisjonelle husmorrollen har påvirket bevegelsen, og mange kvinner har nå omfavnet livsstilen. Flatland dømmer ingen for sine egne karrierevalg;
-Jeg heier på at alle skal gjøre det som er rett for dem selv, og jeg vil ikke rette en pekefinger mot noen.
Om hvorvidt barn har godt av å vokse opp med en forelder som satser på begge deler har hun sin egen oppvekst som erfaringsgrunnlag.
-Det er vel ikke sånn man skal si, men jeg slår et slag for det å utfordre seg selv og andre litt, og noen ganger tenke at ting har en tendens til å gå bra.
Fra barnsben av ble Flatland selv stilt ovenfor mange utfordringer som har lært henne mye.
Som datter av foreldre som har jobbet mye internasjonalt, fikk Nelly tidlig erfaring med hvordan verden ser ut utenfor Norden og Europa. De lengre oppholdene i Kenya og Equador formet henne fra tidlig av. Helt frem til familien returnerte til Norge da hun ble 13 år.
-Det at jeg har flyttet mye og bodd i utlandet gjennom oppveksten min har ikke gjort meg rotløs, slik som mange andre forteller om. Oppveksten min har derimot fått meg til å være veldig takknemlig for hvordan vi har det i Norge. Det har gitt meg et perspektiv på hvordan forskjellig folk har det i verden. Tenk at vi har vann i springen!
Opplevelsene fra tidlig av har preget Flatland, og satt seg permanent på en spesielt positiv måte. Både på jobben og i livet generelt;
-Den store takknemligheten er en stor drivkraft for meg, og jeg bruker den til å strekke meg langt og klare mye. Jeg går egentlig rundt hver dag og føler meg veldig heldig! Det er nok derfor jeg ikke orker å henge meg opp i små detaljer, men heller tenke stort på ting og ha helhetsperspektivet med meg i hverdagen.