Søk medlemsskap

Nytt fra Lederne

Første etableringsmøte gjennomført

I tråd med den vedtatte innføringen av det nye medlemsdemokratiet, ble det historiske første etableringsmøtet gjennomført digitalt fra Ledernes hovedkontor i Storgata den 2. mars kl. 18. Avdeling Stor-Oslo var først ut.

Her ser du et flyfoto av fabrikken til Kongsberg Maritime på Brattvåg.

Maritime utfordringer

Den maritime bransjen opplever tøffe tider. Hovedtillitsvalgt for Lederne i Kongsberg Maritime i Brattvåg, Arild Walderhaug, er bekymret for bransjen, men øyner håp.

– Skaper usikkerhet for arbeidsplasser og rettigheter

Hydro vurderer å selge sitt segment for valsede produkter. – Om så skjer vil mange grønne og norske industriarbeidsplasser, som myndighetene gjennom en årrekke har tilrettelagt for, kunne forsvinne. Dette er vi kritiske til, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen i en kommentar.

Kvinnedagen 2021: Verdien av likestilling og mangfold i lederskap

Lederne markerer kvinnedagen den 8. mars med et stjernespekket webinar der noen av Norges mest sentrale aktører innen likestilling og mangfold deltar. Opplev innsiktsfulle foredrag av Birgit Skarstein, Rune Bjerke, Julie Brodtkorb og Turid Solvang, og lær mer om verdien av likestilling og mangfold i lederskap!

Få jobbtrygghet og bli en bedre leder

Gode ledere skaper resultater ved å spille andre gode. Lederne er en arbeidstakerorganisasjon med som tilbyr støtte, rådgivning og kompetanseheving for at du skal bli en enda bedre leder.

Mann stå og smiler i en bygate.

Ledernes lederutviklingsprogram lanseres i Kristiansand, Stavanger og Tromsø

Lederne tilbyr også i år Ledernes Lederutviklingsprogram. Dette er et lederutviklingsprogram for deg som er leder og har et ønske om å utvikle din lederstil.

– Mongstad må vurderes først for batterifabrikk

Equinor, Norsk Hydro og Panasonic skal bygge batterifabrikk i Norge, noe som har utløst en massemobilisering blant norske kommuner. Nå minner lokale Ledernemedlemmer om tidligere lovnader på Mongstad.

Lederne om innreiseforbudet: – Myndighetene bør finne en ordning for lønnskompensasjon til utenlandske arbeidstakere

Som følge av de strenge innreiserestriksjonene som er innført, vil i utgangspunktet kun nordmenn og utlendinger som er bosatt i Norge få lov til å reise inn i landet. Nå ber Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen myndighetene om å finne bedre løsninger.

Helikopter på sokkelen. Foto: Harald Pettersen / Equinor.

Advarer sterkt mot å flytte kontrollsentral fra Sola til Østlandet

Avinor vil flytte kontrollsentralen, og dens spesialtrente flygeledere for lufttrafikken i Sørvest-Norge og på kontinentalsokkelen, fra Sola utenfor Stavanger til Røyken mellom Oslo og Drammen. Arbeidstakerorganisasjonen Lederne er bekymret.

Mellomleder: En kvinne med lukkede øyne lener seg framover, og i bakgrunnen ses blå himmel med skyer.

Mellomledere behøves – i mange roller

Hodejeger Trine Larsen i Hammer & Hanborg hevdet i et innlegg i Dagens Næringsliv at mellomledere er overmodne for å havne på museum – og at de har utspilt sin rolle som kontrollører siden industrialiseringen på 1800-tallet. Flere innenfor lederutdanning har engasjert seg og skapt debatt. Har virkelig ikke mellomlederen utviklet seg?