– Fortell litt om deg selv!
Mitt navn er Vidar Sund Voie, er bosatt i Etne sammen med min samboer Eline og vi har tre barn sammen. Vi har et lite småbruk som vi koser oss med, og får jeg tid til det, så elsker jeg å ta meg en tur med fiskestangen.
Jeg er styremedlem i Ledernes bedriftsgruppe som heter COPAF, der vi i skrivende stund har rundt 110 medlemmer.
Sitter også i styret til Etne Jeger- og Fiskerforening som leder for Miljø- og ungdomsutvalget, noe jeg trives godt med. Har alltid hatt en tiltrekning mot naturen, så å kunne aktivt jobbe for at andre skal gjøre det samme er gøy.
Jeg startet min læreplass på Boliden Odda. Der jobbet jeg på skift B, hvor både min bestefar og far har jobbet i sin tid. Etter 5 år på Boliden fikk jeg jobb hos FMC Biopolymer og flyttet til Haugesund, hvor jeg også jobbet i 5 år før jeg fikk meg jobb offshore. Jeg har siden jobbet i ConocoPhillips i 7år.
– Hva går jobben din ut på?
Jeg har fagbrev i kjemi og prosessfag og jobber i sentralt kontrollrom på Eldfisk Kompleks, som er en del av Ekofisk feltet. Der styrer, overvåker og optimaliserer jeg prosessen på flere olje og gassinstallasjoner, samt har beredskapsoppgaver ved eventuelle hendelser.
– Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?
Det er vanskelig å trekke frem enkelt oppgaver, men jeg setter pris på variasjonen jobben gir, der en aldri vet hvilke utfordringen dagen kan bringe. Vi må ha kunnskap innen alle disipliner og se helheten i det store bildet for å ta riktige vurderinger for å opprettholde stabil drift.
– Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?
På sikt så kan rekruttering bli et problem for oss i oljebransjen. Det har i senere tid vist seg at oljenæringa har fått et ufortjent dårlig rykte, selv om dagens energisituasjon har vist hvor relevant vår bransje fortsatt er. Det er viktig med søkelys på miljø og klima, men at man skal fase ut og avvikle norsk oljeindustri hadde nok bare gjort ting verre i det store perspektivet.
– Hva gir det deg å være fagorganisert?
Når jeg vokste opp i Odda så har 1. mai toget vært like stort som på 17. mai, og fagforening har alltid stått sterkt. Jeg har siden jeg startet som lærling i 2002 vært organisert, så for meg er det en helt naturlig del av arbeidshverdagen å være med i en fagforening. Gjennom fagforeningen har man mange muligheter for personlig utvikling dersom man er interessert i det. For å trekke frem et eksempel så var jeg og flere andre fra COPAF på tillitvalgtkurs i regi av Lederne, noe som kan anbefales til alle som har slike verv.
Jeg har fått erfare apparatet med dyktige mennesker og robuste systemer som Lederne tilbyr, og føler at jeg kan med stolthet representere Lederne.
– Hvorfor er du medlem av Lederne?
Det var helt tilfeldig at jeg meldte meg inn i Lederne i 2014, men i dag så er det ingen tilfeldighet at jeg fortsatt er medlem. Jeg har fått erfare det apparatet med dyktige mennesker og robuste systemer som Lederne tilbyr, og føler at jeg kan med stolthet representere Lederne. At vi er politisk nøytrale er også et pluss for mange.
– Hva brenner du for i arbeidshverdagen?
Rettferdighet. Det er lite som gjør meg så engasjert som urettferdighet og forskjellsbehandling, så dette er noe jeg har mye følelser rundt.
– Ditt beste råd til en ung kollega?
Ikke vær redd for å prøve noe nytt. Bli med på det prosjektet om du har mulighet, meld deg på det kurset du har lurt på å ta. Ikke vær redd for å feile. Det er menneskelig og det er det man lærer av.
MedlemsfordelerSom medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter. |
---|