Sverre Simen Hov og Bjørnar Skjæran smiler til kamera, og holder et skilt som viser Ledercasten logoen
Valg 2019

Bjørnar Skjæran oppfordrer ledere til å ta seg god tid

Få har dukket opp like plutselig i det nasjonale søkelyset som Bjørnar Skjæran. Da er det godt å støtte seg på mange års ledererfaring.

Dato

Nestlederen i Arbeiderpartiet er mest komfortabel i arbeidstøy. Nå pendler han mellom Lurøy, Bodø og Oslo, og skal fremstå som en trygg leder for folk fra hele landet.

Hvordan går han frem for å ta de vanskelige beslutningene? Hva inspirerer ham? Og kan man tømme hodet ved hjelp av en motorsag?

Hør LederCasten her!

Som leder må man ofte ta tunge beslutninger der man vet man vil møte mye motstand. Skjæran legger vekt på at man må ta seg god tid og snakke med de som det er viktig å snakke med.

De beslutningene som kan tas i et kollegium må tas i et kollegium.

Bjørnar Skjæran

Gjennom sine år som leder har Bjørnar Skjæran opparbeidet seg lang erfaring, og han har flere råd til andre ledere:

  • Bruk selvironi, og skaff deg selvironi hvis du mangler det
  • Ikke ta for mange beslutninger alene, bruk hele laget
  • Bruk god tid
  • Skap trygghet og engasjement rundt deg
  • Tørr å stå i egne beslutninger

LederCast-episodene slippes ukentlig og du kan høre de våre hjemmesider, på Spotify, iTunes og i andre kanaler.

Om LederCasten

I en uformell samtale med kjente samfunnsaktører blir vi bedre kjent med gjestenes tanker om hva god ledelse er og hvordan det bør utøves – både i arbeidslivet og ellers. Vår faste programleder Sverre Simen Hov spør gjestene om hva god ledelse er og hvordan det ser ut i praksis. I tillegg har vi to faste spalter – «Jobbintervjuet» og «Hverdagsledelse» – hvor vi utfordrer gjestene på dilemmaer fra hverdagen og klassiske spørsmål man møter i et jobbintervju. Det skal vise seg at latteren sitter løst. Først ut, siden det om kort tid er kommune- og fylkesvalg, er noen av våre mest kjente politiske ledere. Alle partier på Stortinget har fått invitasjon til å delta. Etter valget publiseres podcaster med i hovedsak ledere i ulike virksomheter og organisasjoner.

Publisert i Nytt fra Lederne