Fra globalisering til polarisering

Også i 2023 deltok Lederne som medarrangør på Ledelseskonferanse i regi av Bergens næringsråd. I år var temaet «fra globalisering til polarisering», og med det forsøkte konferanse å speile globale utviklingstrekk med særlig vekt på næringsliv og internasjonal handel.

Tekst
Jørn Henning Lien
Foto
Jørn Henning Lien
Dato
Ola Kvalheim, grunnlegger og CEO i Ode Group, presenterte ODE reise fra oppstart til i dag, og vektla hvor avhengig et slikt selskap var av det globale markedet.

Årets konferanse er tredje gangen Lederne deltar, og også i år har vi invitert unge medlemmer i og rundt Bergen. Konferansen er en god møteplass for yngre ledertalenter og et arrangement som evner å løfte frem originale og viktige stemmer fra næringsliv, media og andre samfunnsaktører.

Globale endringer i form av hva som skaper uro i verden, og hvilke konsekvenser politiske beslutninger tatt utenfor Norge har for norsk næringsliv, var blant temaene som ble presentert på scenen. I tillegg ble kriseledelse, kunstig intelligens, tilgang til globale markeder og verdien av innenlandske forsyningskjeder presentert gjennom eksempler fra Mondelēz, VG, Ode Group og OneSubsea Processing Systems. Hele programmet.

 

Kåring av årets unge ledertalent
Også i år har Ledelseskonferansen nominert en rekke gode, unge ledertalenter. Årets vinner kommer fra Bergen, heter Veronica Langøen, er 35 år og jobber som hotelldirektør på Thon Hotel Orion i Bergen.

 

Årets unge ledertalent, Veronica Langøen, sammen med øvrige nominerte og prisens jury. Lederens nestleder, Liv Spjeld By i rosa jakke.

Nominert av egne medarbeidere
– Hun har en inkluderende lederstil og kan vise til gode resultater over tid i form av trivsel, omdømme og omsetning. Dette er en leder som har et skarpt kommersielt blikk, som har mangfold i fokus og som engasjerer seg i ulike næringsfora i Bergen, sa juryleder Toril Guzman under utdelingen.
Juryen begrunner tildelingen med at Langøen er «handlekraftig, tar utfordringer på strak arm og kjennetegnes som en reflektert og kunnskapsrik leder. Hun har håndtert en nødvendig omstilling av driften på en formidabel måte, og det er vanskelig å få til en slik omstilling uten respekt og innflytelse hos sine kollegaer og medarbeidere.»

Nestleder i Lederne, Liv Spjeld By, deltok i juryen sammen med Torill Guzmann, Head of professionals i Adecco – Juryleder, Monica Mæland, administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Chris Rye, styremedlem BergenUP, Erik Throndsen, regiondirektør i SpareBank 1 SR-Bank, og Steinar Pihl, Head of Sales NHH Executive.

Publisert i Nytt fra Lederne