Hyggelig blid leder sitter på skrivebordet til en medarbeider. Begge smiler.

IPS pensjonsparing: Lederne i samarbeid med Storebrand

Ønsker du å spare til pensjon og samtidig få skattefordeler? 1. november 2017 kom et nytt spareprodukt som lønner seg for alle som betaler inntektsskatt. Her er det viktigste du trenger å vite om nye IPS – individuell pensjonssparing.

Dato

Sparing med skattefordel – årets store sparenyhet

Statistikken viser at mange får halvert inntekt den dagen de går av med pensjon, og at det står for få yrkesaktive bak hver pensjonist. Det ønsker staten å gjøre noe med, og 1. november ble individuell pensjonssparing (IPS) lansert.

Med den nye IPS-ordningen kan du spare inntil 40.000 kroner i året. Gjør du det, får du en skattefordel på 9.600 kroner til neste år, altså 24 prosent av pengene du satte inn. Enkelt fortalt: For hver 1000-lapp du sparer, får du 240 kroner igjen på skatten neste år. Når du som pensjonist begynner å ta ut pengene, blir uttaket beskattet som alminnelig inntekt, 24 prosent.

Utbetaling
Etter fylte 62 år kan du selv bestemme når pensjonsutbetalingen skal starte, men det må skje før du er 75 år. Starter du utbetaling før du er 70 år, må pensjonen utbetales til du er minst 80 år. Starter du utbetaling etter at du er 70 år, må pensjonen utbetales i minimum 10 år. Mindre pensjonsavtaler kan få kortere utbetalingstid. Her blir utbetalingsperioden satt til det antall år som er nødvendig for at årlig utbetaling skal utgjøre om lag 20 prosent av folketrygdens grunnbeløp.

Fra og med det andre året du sparer i IPS, kan du hvert år sette inn det du får igjen på skatten, og på den måten ta mindre fra egen lomme. Man kan si at staten hjelper deg med å spare til pensjon, da de i realiteten låner deg én fjerdedel av sparebeløpet – rentefritt. Det er heller ingen formueskatt eller beskatning på avkastningen underveis.

Pengene kan du begynne å ta ut når du fyller 62 år, som annen pensjon. Du kan selv velge når du vil slutte å spare eller om du vil justere sparebeløpet underveis.

Lederne har i samarbeid med Storebrand et ekstra godt tilbud til alle medlemmene som ønsker å spare til pensjon i IPS. Du får lavere forvaltningskostnad og 250 kr ved start av spareavtale i år.

Her er fem grunner til å spare i Storebrand:

  1. Sparing til pensjon er Storebrands kjernevirksomhet, og forvalter allerede pensjonen for mer enn én million nordmenn. De har eksistert i 250 år, og i dag forvalter de over 600 milliarder kroner og er Norges største private kapitalforvalter.
  2. Best på bærekraftige investeringer: Storebrand har jobbet med bærekraftige investeringer i 20 år fordi de forventer at det gir deg en bedre langsiktig avkastning på sparepengene dine. Det er ikke likegyldig hvor du plasserer sparepengene dine, og du har større makt og flere muligheter enn du tror til å påvirke verden gjennom pengene dine. Sparer du i IPS i Storebrand, får du de mest bærekraftige fondene på markedet. Under World Economic Forum i Davos i 2017 ble Storebrand kåret til verdens mest bærekraftige finansselskap.
  3. God avkastning over tid: Du kan være trygg på at du får konkurransedyktig avkastning. I IPS-løsningen er standardvalget «Anbefalt pensjon». Her tilpasses aksjeandelen i sparingen automatisk til alderen din, slik at du får riktig risiko til din alder. Ønsker du å velge fond selv, kan du selvsagt gjøre det. Storebrand kan vise til solid historisk avkastning i sine spareprofiler og fond, og har et prisbelønt kapitalforvaltermiljø.
  4. Lave kostnader: Du betaler ingen administrasjons- eller etableringsgebyrer – kun forvaltningskostnadene i de spareprofilene eller fondene du til enhver tid eier. Som medlem hos Lederne får du lavere forvaltningskostnad på IPS.
  5. Full oversikt over pensjonen din: Du får gode, digitale løsninger som gjør det enklere å få full oversikt over pensjonen din. Hvis arbeidsgiveren din allerede sparer til pensjon i Storebrand, har du også fordelen av å kunne samle alt på et sted – enkelt og oversiktlig.
Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne