– Næringslivet er for dårlig til å håndtere individualister

Fotballprofilen Jan Åge Fjørtoft vet godt hvordan det er å være leder, både på fotballbanen og i næringslivet. Han mener et av suksesskriteriene for å lykkes som lag er å ha individualister og å sørge for god samhandling med disse. I næringslivet mener han det finnes altfor få eksempler på dette - noen han stadig minner norske bedrifter om gjennom sitt kommunikasjonsselskap.

Dato

Hør LederCasten her!

Jan Åge er en av Norges mest kjente fotballproffer gjennom tidene, og selv om han er stor i Norge vil noen hevde at han er en enda større stjerne i Tyskland og England etter mangeårig fotballkarriere der.

I dag er han reporter på TV-kanalen Sky Tyskland og programleder og reporter for Viasat. Det gjør at han regelmessig treffer noen av fotballens største ledere, som Liverpools Jürgen Klopp, Manchester Citys Pep Guardiola og Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær. Hva kjennetegner deres lederstil? Og hvorfor mener Jan Åge at disse lederne opplever et mye større press enn mange næringslivsledere?

Mange ledere mangler personen rundt seg som kan si: Er du sikker på det? Er det så lurt?

Jan Åge Fjørtoft om tøffe beslutninger i næringslivet.

Jan Åge mener norsk næringsliv kan bli mye bedre på å håndtere og rekruttere individualister, her har de noe å lære av idretten. Han sier det er verdt å tenke over følgende:

  • Individualister kan være gode lagspillere
  • De er gode til å se hvordan de kan samarbeide med andre for å oppnå egne mål
  • Godføttene blir ikke skapt alene, men utvikler seg sammen med andre
  • Ikke vær redd for individualistene!

LederCast-episodene slippes ukentlig og du kan høre de våre hjemmesider, på Spotify, iTunes og i andre kanaler.

Om LederCasten

I en uformell samtale med kjente samfunnsaktører blir vi bedre kjent med gjestene tanker om hva god ledelse er og hvordan det bør utøves – både i arbeidslivet og ellers. Vår faste programleder Sverre Simen Hov spør våre gjester hva god ledelse er og hvordan det ser ut i praksis. I tillegg har vi to faste spalter – «Jobbintervjuet» og «Hverdagsledelse» – hvor vi utfordrer gjestene på dilemmaer fra hverdagen og klassiske spørsmål man møter i et jobbintervju. Det skal vise seg at latteren sitter løst.

Publisert i Nytt fra Lederne