Vipps-sjef Berit Svendsen i LederCasten:

– Noen ganger må man bare skjære igjennom

Det sier utenlandssjefen i Vipps, Berit Svendsen, etter mangeårig erfaring med ledelse og beslutningsprosesser i store konsern. I tillegg til å jobbe for å få Vipps ut i verden er den tidligere Telenor-direktøren engasjert av forsvarsdepartementet for å lede utvalget som skal finne ut av hvordan Forsvaret kan rekruttere flere kvinner.

Dato

Hør LederCasten her!

Hva kan menn gjøre for å se de kvinnelige lederkandidatene, og hva kan kvinnelige lederkandidater gjøre for å bli mer synlige? I LederCasten gir hun mange tips, et av de er så enkelt som å faktisk si ifra til sin leder at man har lederambisjoner.

Som leder må man være hel ved. Derfor er ærlighet og integritet viktig. I tillegg må man synes, snakke med folk og spre motivasjon.

Vipps-sjef Berit Svendsen

Når vi spør Berit om hva som kreves for å være en god leder, svarer hun først på noe annet. Nemlig at mange ofte utelukker seg selv som lederkandidat. Noen ser ikke på seg selv som leder bare fordi de ikke har hatt et lederansvar tidligere i sin yrkeskarriere. Det mener hun er en uting.

«Det er aldri for sent å bli leder», mener Berit Svendsen.

Er man nysgjerrig, flink i jobben, åpen for å være synlig, bidrar til godt miljø og har integritet og ærlighet som sentrale verdier, ja da er det bevis på at man kan være egnet til å være leder.

LederCast-episodene slippes ukentlig og du kan høre de våre hjemmesider, på Spotify, iTunes og i andre kanaler.

Om LederCasten

I en uformell samtale med kjente samfunnsaktører blir vi bedre kjent med gjestene tanker om hva god ledelse er og hvordan det bør utøves – både i arbeidslivet og ellers. Vår faste programleder Sverre Simen Hov spør våre gjester hva god ledelse er og hvordan det ser ut i praksis. I tillegg har vi to faste spalter – «Jobbintervjuet» og «Hverdagsledelse» – hvor vi utfordrer gjestene på dilemmaer fra hverdagen og klassiske spørsmål man møter i et jobbintervju. Det skal vise seg at latteren sitter løst.

Publisert i Nytt fra Lederne