Oddvar Brå om viktigheten av målsetninger – både i idrett og i næringslivet

Gjennom en lang karriere har viljestyrke vært avgjørende for at Oddvar Brå skulle nå sine mål. Kanskje det var nettopp viljestyrken som gjorde han til verdens beste langrennsløper.

Dato

Å nå mål er noe Oddvar Brå vet å få til. Med 20 år på internasjonalt toppnivå som toppidrettsutøver og imponerende resultater i fem olympiske leker, seks verdensmesterskap og fire junior-europamesterskap, er det få som kan sammenlignes med Brå. Han ble verdens beste langrennsløper, et mål han satte seg allerede som 12-åring

Skal man nå et mål må man sette seg delmål underveis, og hemmeligheten er å ikke gi opp.

Oddvar Brå

 

Selv om Oddvar har måtte lede seg selv har han gjennom sin tid som idrettsutøver og senere som leder sørget for å ha flinke folk rundt seg – både trenere og støttespillere. Det er slik han utvikler seg videre.

Oddvar er i disse dager på turné i hele landet der han deler fra sin erfaring som toppidrettsutøver, leder og skientusiast. Pioneren Brå er svært bevisst sin innflytelse, men tenker lite på da han brakk staven i Oslo-VM 1982 foran det norske folk, og alt det har bragt med i ettertid.

Oddvars råd til ledere er å lytte og involvere de man jobber med, samtidig som man som leder må være tydelig på hvem som er lederen og tar beslutningen.

LederCast-episodene slippes ukentlig og du kan høre de våre hjemmesider, på Spotify, iTunes og i andre kanaler.

Om LederCasten

I en uformell samtale med kjente samfunnsaktører blir vi bedre kjent med gjestene tanker om hva god ledelse er og hvordan det bør utøves – både i arbeidslivet og ellers. Vår faste programleder Sverre Simen Hov spør våre gjester hva god ledelse er og hvordan det ser ut i praksis. I tillegg har vi to faste spalter – «Jobbintervjuet» og «Hverdagsledelse» – hvor vi utfordrer gjestene på dilemmaer fra hverdagen og klassiske spørsmål man møter i et jobbintervju. Det skal vise seg at latteren sitter løst.

Publisert i Nytt fra Lederne