Oddvar Brå om viktigheten av målsetninger – både i idrett og i næringslivet

Gjennom en lang karriere har viljestyrke vært avgjørende for at Oddvar Brå skulle nå sine mål. Kanskje det var nettopp viljestyrken som gjorde han til verdens beste langrennsløper.

Sist oppdatert

Å nå mål er noe Oddvar Brå vet å få til. Med 20 år på internasjonalt toppnivå som toppidrettsutøver og imponerende resultater i fem olympiske leker, seks verdensmesterskap og fire junior-europamesterskap, er det få som kan sammenlignes med Brå. Han ble verdens beste langrennsløper, et mål han satte seg allerede som 12-åring

Skal man nå et mål må man sette seg delmål underveis, og hemmeligheten er å ikke gi opp.

Oddvar Brå

 

Selv om Oddvar har måtte lede seg selv har han gjennom sin tid som idrettsutøver og senere som leder sørget for å ha flinke folk rundt seg – både trenere og støttespillere. Det er slik han utvikler seg videre.

Oddvar er i disse dager på turné i hele landet der han deler fra sin erfaring som toppidrettsutøver, leder og skientusiast. Pioneren Brå er svært bevisst sin innflytelse, men tenker lite på da han brakk staven i Oslo-VM 1982 foran det norske folk, og alt det har bragt med i ettertid.

Oddvars råd til ledere er å lytte og involvere de man jobber med, samtidig som man som leder må være tydelig på hvem som er lederen og tar beslutningen.

LederCast-episodene slippes ukentlig og du kan høre de våre hjemmesider, på Spotify, iTunes og i andre kanaler.

Om LederCasten

I en uformell samtale med kjente samfunnsaktører blir vi bedre kjent med gjestene tanker om hva god ledelse er og hvordan det bør utøves – både i arbeidslivet og ellers. Vår faste programleder Sverre Simen Hov spør våre gjester hva god ledelse er og hvordan det ser ut i praksis. I tillegg har vi to faste spalter – «Jobbintervjuet» og «Hverdagsledelse» – hvor vi utfordrer gjestene på dilemmaer fra hverdagen og klassiske spørsmål man møter i et jobbintervju. Det skal vise seg at latteren sitter løst.

Publisert i Nytt fra Lederne