Sokkeloppgjøret 2020: Meklingen har startet

Mekling på sokkeloppgjøret startet mandag formiddag på Sola, og har frist ved midnatt tirsdag 29. september. Om ikke partene kommer til enighet vil 43 medlemmer av Lederne på Equinor-plattformen Johan Sverdrup bli tatt ut i streik.

Dato

Bildet ovenfor: Ledernes forhandlingsutvalg hos Riksmekleren i Stavanger.

Lederne har varslet Riksmekleren og Norsk olje og gass om plassfratredelse for 43 medlemmer på operatørselskapet Equinors installasjon Johan Sverdrup.

Meklingen holdes i Stavanger på grunn av koronasituasjonen, og blir ledet av mekler Carl Petter Martinsen.

Hvis partene ikke kommer til enighet blir det streik. Riksmekleren har nedlagt forbud mot arbeidsstans inntil meklingen er avsluttet. Partene er pålagt taushetsplikt under mekling. Vi kan derfor ikke opplyse om hva som skjer i selve meklingen.

– Under årets hovedoppgjør er det for Lederne viktigst å få på plass tekniske endringer i avtalen og å sikre at medlemmene får en reell lønnsvekst i 2020, understreket forhandlingsleder og Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen underveis i forhandlingene.

Lederne brøt forhandlingene med Norsk olje og gass på sokkelavtalen 8. september. Årets oppgjør er et hovedoppgjør hvor det blir forhandlet om alle bestemmelsene i tariffavtalene. Lederne har rundt 1000 medlemmer som er omfattet av sokkelavtalen med Norsk olje og gass.

Ledernes forhandlingsutvalg:

Audun Ingvartsen (Lederne – forhandlingsleder)
Liv Spjeld By (Lederne)
Werner Frøland (Okea)
Vidar Mostrøm (Neptune Energy)
Hilde Brevik (Aker BP)
Jarle Halvorsen (Equinor)
Per Helge Ødegård (Equinor)
Hans Fjære Øvrum (Equinor)
Marthe Gundersen (Equinor)
Terje Herland (Equinor)
Knut Åne Svendsen (ConocoPhillips)
Thomas Ostermann (Lederne)