– Jeg digger å hjelpe andre med deres lederskap

Artikkelserien "Tett på et medlem" lar deg bli bedre kjent med, og få inspirasjon fra et medlem av Lederne. Denne gangen møter vi Linn Høyland Larsen; en daglig leder i en stor, privat barnehage med over 200 barn. Hun gir gode råd om ledelse og minner oss på hvorfor det er viktig å være organisert.

Foto
Privat
Dato

Fortell litt om deg selv!
Jeg heter Linn Høyland Larsen, er 37 år, bor i Mandal, og er daglig leder i en stor barnehage. I Lederne har jeg vært medlem i to år, og trives veldig godt med det.

Hva går jobben din ut på?
– Jeg er daglig leder i Vågsbygd FUS barnehage med 204 barn delt på 11 avdelinger, og vi er 58 ansatte. Det innebærer at jeg i bunn og grunn står ansvarlig for alt som skjer hos oss. Min rolle er å være personalleder, faglig og pedagogisk leder samt administrativ leder. Med en så stor organisasjon som vår, er det viktig for meg å lede gjennom andre. Det gjør jeg ved å sette retning, sørge for forbedringer, skape resultater og utvikle ansatte, og da særlig mine mellomledere som er de pedagogiske lederne i barnehagen. Jeg digger å hjelpe andre med deres lederskap. Da blir jeg også bedre i mitt eget, fordi jeg lærer sammen med andre.

Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?
– Definitivt personalledelse! Det å få ting til sammen gjennom gode relasjoner og samarbeid gir meg masse energi! Jeg er glad og ydmyk for den tilliten jeg blir vist av mine ansatte.

Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?
– Vi er i en bransje med stor nedgang i søkermasse til barnehagelærerutdanningen. Det kommer til å bli en utfordring. Det å ha kompetente ansatte er svært viktig, da barnehager er barnas første steg i utdanningsløpet. Jeg håper politikere snart “våkner” og ser hva som skjer. Og ikke minst; gjør noe.

Hva gir det deg å være fagorganisert?
– I Lederne føler jeg at jeg blir sett og at veien til dialog inn er kort. Jeg får faglig påfyll og også mulighet til å påvirke hvordan Lederne jobber i min sektor gjennom å få være en del av bransjeutvalget for barnehager.

Hvorfor er du medlem av Lederne?
– Lederne var umiddelbart en organisasjon som fanget min interesse da jeg leste om den. Det er en partipolitisk uavhengig organisasjon, og det er viktig for meg som jobber i en privat barnehage. Lederne fremstår ikke som alt for “massiv”, samtidig har Lederne et godt omdømme i mange sektorer. Jeg har venner i andre bransjer som snakker varmt om Ledernes faglige påfyll, og selvfølgelig de gode medlemsfordelene. Jeg syns personlig det er fint at jeg er organisert i en annen organisasjon enn de jeg er leder for.

- Jeg brenner for fokus på relasjon heller enn posisjon, og for at god og direkte kommunikasjon er med på å effektivisere arbeidet slik at vi kan levere den aller beste kvaliteten til barna hos oss.

Linn Høyland Larsen

 

Hvilken medlemsfordel er viktigst for deg?
– Jeg bruker forsikringsfordelene veldig bevisst. I tillegg kommer alle de fine kursene og webinarene jeg har fått delta på. Disse er helt gratis for medlemmer.

Hva brenner du for i arbeidshverdagen?
– Jeg brenner for å ha fokus på relasjon heller enn posisjon, og for at god og direkte kommunikasjon er med på å effektivisere arbeidet slik at vi kan levere den aller beste kvaliteten til barna hos oss. Det å møte hverandre med godt humør er utrolig viktig enten vi møter barn, foreldre, kollegaer eller samarbeidspartnere.

Ditt beste råd til en ung kollega?
– Aldri si nei til faglig påfyll, og ta imot tilbakemeldinger med nysgjerrighet og undring!

Hvis det er en ting du kunne fått hjelp til å løse på arbeidsplassen, hva ville det ha vært?
– Vanskelig spørsmål. Akkurat nå tenker jeg på hele vår sektor og jeg tenker ofte på hvordan jeg som daglig leder i en barnehage kan være en ambassadør for det viktige arbeidet som foregår i barnehagene. Det virker for meg som at politikere ikke helt forstår viktigheten av kvaliteten som leveres i barnehagene. De blir ofte stående fast i den kjedelige debatten om eierskap, i stedet for å fokusere på hva som blir levert. En god barndom varer hele livet. Derfor tenker jeg det er viktig for politikere å vite at for hver krone investert i tidlig innsats vil vi få igjen med renter, og renters rente, gjennom fremtidig aktive og trygge samfunnsborgere.

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler

Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne