Valg 2019

Une Bastholm om ledere: Vær deg selv

Une Bastholm har de siste tre årene vært den eneste stortingsrepresentanten for Miljøpartiet De Grønne. Likevel føler hun seg ikke ensom.

Dato

33 år gamle Une Bastholm har opplevd å sitte som eneste stortingsrepresentant for et parti som ble sett på som marginalt. Nå er hun nasjonal talsperson for et av partiene i medvind.

Hvordan jobber hun for å holde motivasjonen oppe som eneste stortingsrepresentant fra partiet? Hva kjennetegner hennes lederstil? Og må ananasen være fersk og økologisk når den skal på pizza?

Hør LederCasten her!

Som leder i et politisk parti er man nødt til å gi mye av seg selv, og personlig integritet kan fort stå på spill. I rollen som nasjonal talsperson kjenner Bastholm på at det er viktig å løfte blikket og snakke til hjerter samtidig som det er sunt med litt personlig avstand.

Løsningen er å ikke sitte så mye alene, det er det jo heller ingen grunn til.

Une Bastholm om ensomheten mange ledere føler på

Une Bastholms råd til unge og erfarne ledere er følgende:

  • Vær deg selv
  • Ta utgangspunkt i egne erfaringer
  • Se på egne feil som muligheter til å utvikle deg
  • Det kan kreve mye å lede, men du får mye mer tilbake
  • Ha det godt med deg selv: Sov nok og ha tid til familien

LederCast-episodene slippes ukentlig og du kan høre de våre hjemmesider, på Spotify, iTunes og i andre kanaler.

Om LederCasten

I en uformell samtale med kjente samfunnsaktører blir vi bedre kjent med gjestenes tanker om hva god ledelse er og hvordan det bør utøves – både i arbeidslivet og ellers. Vår faste programleder Sverre Simen Hov spør gjestene om hva god ledelse er og hvordan det ser ut i praksis. I tillegg har vi to faste spalter – «Jobbintervjuet» og «Hverdagsledelse» – hvor vi utfordrer gjestene på dilemmaer fra hverdagen og klassiske spørsmål man møter i et jobbintervju. Det skal vise seg at latteren sitter løst. Først ut, siden det om kort tid er kommune- og fylkesvalg, er noen av våre mest kjente politiske ledere. Alle partier på Stortinget har fått invitasjon til å delta. Etter valget publiseres podcaster med i hovedsak ledere i ulike virksomheter og organisasjoner.

Publisert i Nytt fra Lederne