Endringsledelse

Hva gjør du for å håndtere endringer på jobb?

Mennesker reagerer forskjellig på endringer – det er variasjon langs hele skalaen, fra entusiasme til aktiv motstand. Hva handler dette om og hvordan kan vi takle det?

Alle som har vært igjennom en endring på jobben, oppdager at ulike mennesker reagerer på og håndterer endring forskjellig. I dette foredraget retter Stein D. Wesenberg fokuset på deg og hva du kan gjøre for å håndtere endringer på en konstruktiv måte. Stein underviser i endringsledelse på handelshøyskolen, UiO og Høyskolen Kristiania og har gitt ut den rykende ferske boken: Praktisk endringsledelse, høsten 2023.

Innhold:

  • Hvorfor er, og oppleves endringer så vanskelig?
  • Hvilke individuelle strategier og teknikker finnes for å håndtere endringer?
  • Hvordan lykkes med endringer?
  • Hvordan håndtere endringsmotstand?
  • Hvordan skape endringskultur?

Om foredragsholder:

Stein D. Wesenberg er arbeids- og organisasjonssosiolog og universitetslektor II ved Handelshøyskolen NMBU, hvor han underviser i «Praktisk endringsledelse». I perioden 2004 til 2021 var han ansatt på IØT, NTNU (Indøk), med ansvar for faget «Ledelse i praksis». Wesenberg har ledet og gjennomført endrings – prosjekter siden 1998 gjennom konsulentselskapene Deloitte Consulting, Geelmuyden Kiese og TRI Consulting. Han er i dag en aktiv foredragsholder innen teamutvikling, ledelse og endringsledelse.

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler