Dette bør du vite om arbeidsavtalen din

Lederne får mange spørsmål knyttet til arbeidsavtalen, og hva den bør inneholde. Derfor har vi laget en oversikt over informasjon og råd du bør lese gjennom før du signerer ny arbeidsavtale.

Hånd som skriver på papir

11 tips til ny arbeidsavtale

Har du fått tilbud om ny jobb og lurer på hva du bør tenke gjennom før du eventuelt signerer arbeidsavtalen? Her finner du våre viktigste tips til deg som er leder, fagspesialist eller betrodd medarbeider.

 

Er arbeidskontrakten din god nok?

Er arbeidsavtalen i tråd med regelverket?

Hva skal arbeidsavtalen inneholde? Klarhet knyttet til lønns- og arbeidsvilkår gir Hva skal arbeidsavtalen inneholde? Klarhet knyttet til lønns- og arbeidsvilkår gir forutsigbarhet og er konfliktforebyggende og viktig for deg som arbeidstaker. Det bør du tenke på allerede før du signerer arbeidsavtalen.

Bilde av arbeidsmiljølov-boka

Nye krav til arbeidsavtaler

Endringer i arbeidsmiljøloven ble vedtatt før jul og trer i kraft 1. juli 2024. Formålet er å sikre arbeidstakere mer forutsigbare og trygge arbeidsforhold. Her kan Ledernes medlemmer og tillitsvalgte lese om de viktigste endringene.

 

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og tilgang til et stort nettverk. I tillegg får du gode forsikringstilbud og andre rabatter. Se alle dine medlemsfordeler her