Simon Langfjell er et medlem av Lederne.
Tett på et medlem:

Tett på et medlem: – Å være fagorganisert gir meg en trygg hverdag

I spalten "Tett på et medlem" gir vi deg en sjanse til å bli bedre kjent med et medlem av Lederne. Vi har medlemmer i mange bransjer og på mange nivåer, og vi synes det er viktig og spennende å vise frem mangfoldet vårt.

Tekst
Håkon Holo Dagestad
Foto
Privat
Dato

– Hei Simon, fortell litt om deg selv!
– Jeg heter Simon Høgås Langfjell (26) og er faglig leder i Sirumi-konsernet. Er utdannet maskinoperatør til de fleste maskiner, lastebilsjåfør, pilot, og nå holder jeg på å ferdigstille en bachelor innen finans og ledelsesutvikling; et fag som er veldig likt ledelse og administrasjon. Jeg har vært medlem i Lederne siden sent 2019, og bor i Mo i Rana i Nordland.

– Hva går jobben din ut på?
– Jobben min går ut på å styre og administrere Sirumi-konsernet som består av tre avdelinger under holdingselskapet. En av disse er akvakultur-avdelingen Sirumi Kyst As, hvor vi er i oppstartsfasen i et spennende og nyskapende landbasert oppdrettsanlegg. Nå er vi godt i gang med de første 16 naustene.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?
– Jeg liker best å ha en variert hverdag, hvor hver dag er ulik. Det er vel derfor jeg har skiftet beite så ofte, og liker å ta på meg nye utfordringer.

– Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?
– Den største utfordringen i byggebransjen som jeg er i nå, er nok de kunstige prisene på råmaterialene som er kommet. Dette skaper et problem for oss fordi det minimerer kjøpekraften hos interessentene våre. Da prisene på sluttproduktet blir for høye, i tillegg til at renten skal stige fremover, er dette en dårlig kombinasjon.

Lederne-medlemmet Simon Høgås Langfjell står på en brygge og ser inn i kameraet..
– Fordelen med et godt støtteapparat er viktig for meg, og at jeg er medlem i en organisasjon som fungerer, sier Simon Høgås Langfjell.

– Hva gir det deg å være fagorganisert?
– Å være fagorganisert gir meg en trygg hverdag på mange måter. Trygghet i form av at jeg har et stort støtteapparat som er der for meg hvis noe uforutsett skulle skje i jobbsammenheng eller privat. Juridiske tjenester koster mye hvis du skulle trenge det, og da lønner det seg å ha noen å rådføre seg med uten at det koster skjorta.

– Hvorfor er du medlem av Lederne?
– Jeg meldte meg inn i Lederne fordi jeg hadde hørt så mye godt om medlemstilbudet deres. Jeg håper at jeg får tid til å benytte meg av kurstilbudet, og ellers er det gode forsikringsordninger og bankavtalen.

– Hvilken medlemsfordel er viktigst for deg?
– Fordelen med et godt støtteapparat er viktig for meg, og at jeg er medlem i en organisasjon som fungerer. Jeg kan lett kontakte Lederne om råd til arbeidsrelaterte forhold.

– Hva brenner du for i arbeidshverdagen?
– Jeg brenner for det meste av det som interesserer meg, og så lenge jeg har gjort noe som kan hjelpe andre er jeg meget fornøyd. Jeg brenner nok for uttrykket «Du skal kunne se en kunde i øynene – også etter et salg». Dette assosieres med at du må kunne stå for det du har lovet og solgt noe du er stolt over.

– Ditt beste råd til en ung kollega?
– Tørr å satse, det er nå du har muligheten. Når du bli gammel og grå, er det for sent.

– Hvis det er en ting du kunne fått hjelp til å løse på arbeidsplassen, hva ville det ha vært?
– Kommer ikke på noe i farten nå, men det kunne vært å skaffe flere timer i døgnet, avslutter Simon med et smil.

Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne