Det var Kjell Arne Skålevik, mangeårig tillitsvalgt for Lederne i Kværner, som foreslo støtten.
Deler av støtten til dette og andre prosjekter fra funksjonærforeningene består i at blant annet deler av styrehonoraret til ansattrepresentanter i Kværner brukes.
Pengene fra funksjonærforeningene i Kværner vil blant annet gå til tryggere og mer forutsigbar daglig drift. De vil også bidra til et bredere og bedre tilbud ved mødrehjemmet. Abrigos ansatte, mødre og barn er nå mer eller mindre stasjonære inne på mødrehjemmet siden Brasil som samfunn er svært koronautsatt med et helsevesen som ikke strekker til.
– Den mangeårige støtten fra Kværner er viktig for å opprettholde Abrigos tilbud til unge mødre og deres barn. De har vokst opp i mer vold, dopmisbruk og mishandling enn de fleste av oss kan forestille seg, sier seksjonsleder Sverre Simen Hov, som er prosjektleder for Abrigo i Lederne.
Hov sitter også i styret for den svenske innsamlingsstiftelsen for Abrigo.
– Her får de unge mødrene og deres barn hjelp til å ta lederskap i egne liv, komme over traumene og starte nye liv, sier Hov, som selv har besøkt Abrigo flere ganger og derfor sett at pengene settes i god bruk. Etter over 25 års drift besøker titt og ofte barn av tidligere mødre som har vært på Abrigo mødrehjemmet.
– Det gledelige er at disse barna har fått seg utdanning, jobb og et liv utenfor volden og fattigdommen som deres unge mødre opplevde. Alt fordi deres mødre fikk en ny mulighet. Abrigo bidrar til å endre Brasil på grasrotnivå i en tid der den politiske situasjonen der er vanskelig, og alle bidrag er umåtelig viktige.
– På vegne av mødrehjemmet Abrigo vil jeg gjerne si hjertelig takk nok en gang for den store gaven fra funksjonærforeningene i Kværner, avslutter Hov.
For å unngå å bli innblandet i korrupsjon drives mødrehjemmet uten økonomisk støtte fra brasilianske myndigheter og bedrifter. Man er derfor helt avhengig av private donasjoner, særlig fra aktører i Norge og Sverige. Én krone av den månedlige kontingenten til hvert yrkesaktive medlem av Lederne går til mødrehjemmet utenfor Rio de Janeiro. Totalt blir det ca. 157.000 kroner i året. I tillegg har flere avdelinger, bedriftsgrupper og samarbeidspartnere gitt økonomiske bidrag til mødrehjemmet.