Kvinnedagen 8. mars

Lederne markerte kvinnedagen i Bergen og Oslo

I både Bergen og Oslo har Lederne holdt arrangementer som engasjerer kvinner fra hele landet. I Bergen inviterte Lederne, Bergen Næringsråd og NITO til et frokostseminar med noen av Bergens viktigste stemmer som hver for seg jobber for et mer likestilt samfunn. I Oslo holdt Lederne en stjernespekket 8. mars-konferanse - "Kvinner og ledelse".

Tekst
Redaksjonen
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

Norge regnes som et av verdens mest likestilte land, men hvor gode er vi egentlig på likestilling? Finnes glasstaket i arbeidslivet fortsatt, og hvordan kan vi fjerne det? Disse spørsmålene ble besvart i Bergen på Ledernes frokostseminar.

På scenen var blant annet Marte Mjøs Persen (Bergens ordfører), Frøy Gudbrandsen (politisk redaktør i Bergens Tidende), Marit Warncke (adm.dir. i Bergen Næringsråd) og Børje Hoff (partner i advokatfirmaet Harris).

Kvinnekonferansen “Kvinner og ledelse” i Oslo

I Oslo ble kvinnekonferansen “Kvinner og ledelse” arrangert. Tidligere Høyre-politiker Ansgar Gabrielsen holdt et engasjerende foredrag om kjønnskvoteringsloven til foretaksstyrer, og hans innsats gjennom sitt politiske arbeid. Gabrielsen var næringsminister da han i 2002 foreslo et krav om minimum 40 prosent kvinneandel i styrene til allmennaksjeselskaper.

I tillegg til Ansgar Gabrielsen holdt Amal Aden, Gro Hammerseng-Edin, Angoline Berge Tobias, Berta Lende Røed og Tonje Flack innlegg.