

Bildet over: F.v. Jan Hodneland (Norsk olje og gass), Edvard Os (Riksmekleren) og Audun Ingvartsen (Lederne).
Forbundsleder Audun Ingvartsen sier i en kommentar at det som nå er kommet på plass er svært viktig.
– Dette betyr at vi har fått en avtale som vi ikke var i nærheten av å få under forhandlingene i Stavanger, understreker han.
Reelle lokale forhandlinger
– Partene fremhever viktigheten av at det skal gjennomføres reelle lokale forhandlinger, og Ledernes forhandlingsutvalg forventer at de ulike selskapene lander godt over frontfagsoppgjøret, presiserer Ingvartsen.
Meklingen resulterte blant annet også i en fremtidsrettet lokal særavtale i Equinor og en avtalt enighet om å få på plass det samme i Aker BP, angående kontrollrompersonell som styrer innretninger fra land. I første omgang gjelder dette innretninger der kontrollrommene er flyttet på land, hvorav Martin Linge, Ivar Aasen og Valemon.
To nye utvalgsarbeid mellom Lederne og Norsk olje og gass
Det er i tillegg avtalt to utvalg mellom Lederne og Norsk olje og gass hvor det ene utvalget skal se på strukturen på mellomoppgjørene, og det andre skal se på nye avtaler for blant annet kontrollrom som styrer innretningene på sokkelen fra land. Avtalene som nå er inngått vil bli bragt inn i utvalgsarbeidet.
Under meklingen ble det også oppnådd enighet om følgende:
Årets lønnsoppgjør var et mellomoppgjør. I år som i fjor var det kun Lederne som hadde streikerett, og var derfor eneste organisasjon som hadde mulighet å bruke Riksmekleren. Lederne har om lag 1000 medlemmer som er omfattet av sokkelavtalen. Mekler var Edvard Os.
Spørsmål?
Har du spørsmål rundt forhandlingene og meklingen, kontakt Ledernes forhandlingsutvalg: