Karrierevalg

Er du enig med svenskene om hva som er drømmejobben?

Eventyr, spenning og en liten dose Top Gear. Sjekk hva som er drømmejobben for svenskene, og hvor sannsynlig det er at de får den.

Tekst
Lise Tønsberg Vangerud
Foto
NTB Scanpix
Dato

Du har sikkert tenkt på hva som er den egentlige drømmejobben din. Eller har du den? I så fall er du en av få heldige, skal vi tro en undersøkelse utført av svenske Manpower. Den viser nemlig at en drømmejobb bare en drøm for de fleste. Kun fem prosent av 4 800 personer som ble spurt om hva som er deres drømmejobb, sier at de jobber med drømmejobben i dag.

 

Det er ikke så ulikt resultatene i en lignende undersøkelse som ble utført av Manpower i Norge for noen år siden.

 

I undersøkelsen svarer mange av kvinnene at de drømmer om å bli forfatter, kommunikatør, livscoach eller eventyrer. 35 prosent sier det er spenningen som lokker mest med disse yrkene. Mennene drømmer gjerne om å jobbe som oppfinnere, musikere og tekstforfattere – og viser til tv-programmet «Top Gear».

Ikke gå glipp av nyheter om ledelsesfaget!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Yrket som kommer helt på toppen, hos både menn og kvinner i Sverige, er prosjektlederyrket.

– Jeg tror prosjektlederjobben tiltaler mange fordi man har et tydelig mål, en tydelig tidsplan og en begynnelse og slutt i arbeidet, sier Hélène Belin i Manpowergroup i en artikkel på chef.se.

Som nummer to og tre på listen kommer ingeniør og administrator. Det er ikke så ulikt resultatene i en lignende undersøkelse som ble utført av Manpower i Norge for noen år siden. I en Work Life-undersøkelse svarte hver 20. spurte at ingeniør var det mest attraktive yrket. Rett bak kom økonom og personalsjef.

Kilde: Chef.se, Manpowergroup, Manpower

 


 

Dette er svenskenes topp 10 drømmejobber

  1. Prosjektleder
  2. Ingeniør
  3. Administrator
  4. Entreprenør
  5. Økonom
  6. Eventyrer
  7. Konsulent
  8. Selger
  9. Forfatter
  10. Kommunikatør

Kilde: Manpowergroup

Publisert i Karriere