Toppleder i Kongsberg Digital:

Lederens ansvar å møte den teknologiske revolusjonen

Det er avgjørende at du skjønner at vi er midt i en teknologisk revolusjon for at bransjen og bedriften din skal overleve, mener administrerende direktør i Kongsberg Digital, Hege Skryset

Tekst
Lise Tønsberg Vangerud
Foto
Aleksander Andersen
Dato

Hvordan henger du som leder med på teknologiutviklingen? Hvordan treffer den din bransje, og hvilke grep må du ta for å henge med i timen? Kongsberg Digital ble opprettet i juli i 2016, nettopp for å møte endringen som kommer som følge av digitaliseringen. Se videointervjuet med Hege Skryseth, og få hennes beste tips til hvordan du som leder skal møte den «nye» tiden.

 


 

3 digitale råd du bør teste

Kvier du deg for å ta skikkelig fatt på digitaliseringen? Da er du trolig ikke alene. Ifølge den svenske digitaliseringseksperten Erik Fors Andrée, er det et kjent fenomen hos mange ledere. Derfor har han tre konkrete tips som forhåpentligvis vil gjøre det litt enklere. Disse deler han på chef.se:

1. Gjør et prøveprosjekt

Prøv først å jobbe digital i en mindre del av virksomheten. Ta ut noe av en leveranse til en kunde, og gjør den mer digital. Still deg spørsmålene: Hvordan kan vi skape merverdi på den måten? Hvilke nye verdier oppstår når vi leverer digitalt?

2. Dropp mail

For å forstå de nye mulighetene teknologien gir, bør du bruke dem selv også. Test ut verktøy som Slack eller HipChat og bestem dere for bare å kommunisere via disse i ledergruppen – i stedet for mail. Det kommer til å gi en følelse av hvordan man kan kommunisere bedre med riktig verktøy, og gir et fint innblikk i hvordan man kan forstå den digitale måten å jobbe på.

 3. Gjør undersøkelser

Hvor mye tid sparer vi egentlig på å gjøre arbeid mer datadrevet? Hvorfor blir en administrativ stilling mer effektiv enn en annens? Det mangler ofte en del data om hvordan vi jobber. Gjør dere flere undersøkelser på arbeidsplassen om dette, vil det være med å effektivisere bedriften enda mer.

 

Publisert i Ledertips