Leder: Mann med skjegg ser rett i kameraet.
TILL TOPPS I ÅRETS UNGE LEDERE

Slik er det å være ung leder

Trygve Håkedal (38) er leder for IT-strategi og -arkitektur på konsernnivå i Storebrand, og gjorde det aller best i Årets Unge Ledere 2017. Han har klare tanker om hva god ledelse er.

Tekst
Anne Wennberg
Foto
Privat
Dato

Hvordan opplevde du prosessen under Årets Unge Ledere 2017?

Den gikk over noen måneder, og jeg synes det var både lærerikt og gøy. Lederevnene våre ble testet på en systematisk måte, og kom nok klarere fram enn de gjør når vi bare presenterer oss selv. Vi måtte løse oppgaver, forholde oss til dilemmaer og gikk gjennom både evnetester og psykologiske tester. Tilbakemeldinger fra leder og medarbeidere var også en del av det. Alt i alt ga det meg økt bevissthet om hva ledelse består av.

Vi byr på godt stoff om ledelse

Meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

Hvordan er det å være ung leder?

Det er morsomt å være leder og fortsatt litt ung. Jeg har hatt denne stillingen med personalansvar de siste fem-seks årene. Det er utviklende både faglig og personlig å få lederoppgaver mens man er ung, og etter hvert lærer man å se flere og flere spennende sider av lederskapet. Det er viktig å gå inn i det med ydmyket.

Hvorfor er du medlem av Lederne?

Det er tre ting jeg synes er avgjørende. Jeg får tilgang til nettverk utover egne kolleger i Storebrand. Så er det medlemsfordelene. Og Lederne er en arena for inspirasjon rundt det å være leder.

 

 

Jeg har bevisst valgt bort kontroll og styring til fordel for tillit. 

Trygve Håkedal

 

Hvorfor har du valgt å være leder?

Ledelse er spennende, og jeg har ganske tydelige tanker om hva god ledelse er. Det er viktig for meg å utfordre meg selv, være en del av et større bilde. Jeg stoler på dem jeg jobber sammen med, at de kommer til meg om de trenger meg, og har bevisst valgt bort kontroll og styring til fordel for tillit. 

Har du noen forbilder innen ledelse?

Steve Jobs. Han var visjonær, tenkte utenfor boksen, og endret på mange måter verden. Jeg har lest biografien hans. Han hadde en enestående evne til å gjennomføre, og hadde et kompromissløst forhold til kvalitet og detaljer. Det er viktig å ha en visjon utover det daglige arbeidet, og ikke kompromisse for mye. Det er der slaget står.

 

Publisert i Ledertips