Ledernes nyeste ess i ermet

For å nå våre høye mål om 20 000 medlemmer innen 2020, har Lederne foretatt ett viktig skritt i riktig retning. 1. september ansatte Lederne en ny markeds- og rekrutteringsansvarlig, Anette Light, som har solid erfaring fra diverse felt i inn- og utland. Men hvem er egentlig denne dama?

Tekst
Håkon Holo Dagestad
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

Etternavnet Light beskriver Anette ganske bra. Lys i håret, lystig og humørfylt, og navnet gir de fleste hun møter internasjonale assosiasjoner. Hun er nemlig halvt norsk, halvt engelsk. Mesteparten av familien lever i England, og foreldrene hennes har nettopp flyttet til Norge.

Verdensvant familie

Foreldrene hennes har imidlertid ikke alltid bodd i England. Tvert imot har de bodd rundt 30 andre steder i verden. Den engelske faren har vært sjømann hele livet, og det var ved lossing i Oslo at han møtte Anettes mor. Hennes første år ble derfor fylt av sjøreiser i Europa og til Østen.

Det skulle ha seg slik at Anette flyttet fra Norge da hun var 25 år. Hun skulle egentlig bare besøke foreldrene sine i De Forente Arabiske Emirater i anledning nyttårsaften. Dette var tanken, helt til hun møtte en skotsk highlander med kilt. To ukers ferie ble dermed til 20 år i utlandet, hvorav 17 av dem ble tilbragt i Midtøsten.

Internasjonal erfaring

Anette har dermed bred internasjonal erfaring, blant annet som engelsklærer for det arabiske militæret, politiet og offentlige instanser i Emiratet Fujairah, på grensen til Oman. Deretter jobbet hun med salg og business-utvikling, og mot slutten av oppholdet var hun guide på heltid. Etter 17 år flyttet hun til Skottland, der hun solgte luksusleiligheter i Dubai, og deretter jobbet som lånemegler.

Så var det tilbake til Oslo sommeren 2010, med en koffert, en lånt leilighet og 2 katter. Hun sto da uten jobb, men gikk rett til Color Line og ba dem ansette henne. Det gjorde de, og etter en kort tid på innsjekk, så begynte hun å jobbe med konferanser. Anette ble medlem i Negotia (et YS forbund) og i løpet av kort tid fikk hun først stilling som plasstillitsvalgt i Oslo, og deretter konserntillitsvalgt for Norge. Hun ble kåret til årets tillitsvalgt for Negotia i 2012.

Brenner for fagorganisasjoner

Sent i 2014 begynte hun å jobbe for Yrkestrafikkforbundet som Markeds- og verveansvarlig. To år senere, med solide resultater i forbundet, ble hun nylig headhuntet over til Lederne. Etter mange år i Midtøsten har Anette opplevd arbeidslivet fra flere sider, og har gitt henne verdifulle erfaringer med tanke på fordelene ved et organisert arbeidsliv.

-Jeg lever og ånder for fagorganisasjoner. Mange er ikke bevisste på hvor godt man har det i et land med organisasjonsfrihet, sier Light.

Verdensvant til tross – hun er også en ekte ”Løkka”-jente med et glødene engasjement for organisering og medlemspleie. Anette er allerede i full gang med å utvikle nye og spennende markedsaktiviteter, rekrutteringsløsninger og medlemskommunikasjon og –tilbud.

Lederne er stolte over å få en så dyktig medarbeider, og er spente på hva vi kan utrette fremover!

Publisert i Nytt fra Lederne