Anette Light i Lederne.

Ledernes nyeste ess i ermet

For å nå våre høye mål om 20 000 medlemmer innen 2020, har Lederne foretatt ett viktig skritt i riktig retning. 1. september ansatte Lederne en ny markeds- og rekrutteringsansvarlig, Anette Light, som har solid erfaring fra diverse felt i inn- og utland. Men hvem er egentlig denne dama?

Tekst
Håkon Holo Dagestad
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

Etternavnet Light beskriver Anette ganske bra. Lys i håret, lystig og humørfylt, og navnet gir de fleste hun møter internasjonale assosiasjoner. Hun er nemlig halvt norsk, halvt engelsk. Mesteparten av familien lever i England, og foreldrene hennes har nettopp flyttet til Norge.

Verdensvant familie

Foreldrene hennes har imidlertid ikke alltid bodd i England. Tvert imot har de bodd rundt 30 andre steder i verden. Den engelske faren har vært sjømann hele livet, og det var ved lossing i Oslo at han møtte Anettes mor. Hennes første år ble derfor fylt av sjøreiser i Europa og til Østen.

Det skulle ha seg slik at Anette flyttet fra Norge da hun var 25 år. Hun skulle egentlig bare besøke foreldrene sine i De Forente Arabiske Emirater i anledning nyttårsaften. Dette var tanken, helt til hun møtte en skotsk highlander med kilt. To ukers ferie ble dermed til 20 år i utlandet, hvorav 17 av dem ble tilbragt i Midtøsten.

Internasjonal erfaring

Anette har dermed bred internasjonal erfaring, blant annet som engelsklærer for det arabiske militæret, politiet og offentlige instanser i Emiratet Fujairah, på grensen til Oman. Deretter jobbet hun med salg og business-utvikling, og mot slutten av oppholdet var hun guide på heltid. Etter 17 år flyttet hun til Skottland, hvorfra hun solgte luksusleiligheter i Dubai, og deretter jobbet som lånemegler.

Så var det tilbake til Oslo sommeren 2010, med en koffert, en lånt leilighet og to katter. Hun sto da uten jobb, men gikk rett til Color Line og ba dem ansette henne. Det gjorde de, og etter en kort tid på innsjekk, så begynte hun å jobbe med konferanser. Anette ble medlem i Negotia (et YS forbund) og i løpet av kort tid fikk hun først stilling som plasstillitsvalgt i Oslo, og deretter konserntillitsvalgt for Norge. Hun ble kåret til årets tillitsvalgt for Negotia i 2012.

Brenner for fagorganisasjoner

Sent i 2014 begynte hun å jobbe for Yrkestrafikkforbundet som markeds- og verveansvarlig. To år senere, med solide resultater i forbundet, ble hun nylig headhuntet over til Lederne. Etter mange år i Midtøsten har Anette opplevd arbeidslivet fra flere sider, og har gitt henne verdifulle erfaringer med tanke på fordelene ved et organisert arbeidsliv.

-Jeg lever og ånder for fagorganisasjoner. Mange er ikke bevisste på hvor godt man har det i et land med organisasjonsfrihet, sier Light.

Verdensvant til tross – hun er også en ekte ”Løkka”-jente med et glødende engasjement for organisering og medlemspleie. Anette er allerede i full gang med å utvikle nye og spennende markedsaktiviteter, rekrutteringsløsninger og medlemskommunikasjon og –tilbud.

Lederne er stolte over å få en så dyktig medarbeider, og er spente på hva vi kan utrette fremover!

Publisert i Nytt fra Lederne