– Lidenskap for medarbeidernes personlige vekst

I Tett på et medlem har vi denne gangen tatt en prat med Carlos Mendoza, som jobber som salgssjef i Lyreco, og er med i bransjeutvalget for varehandel i Lederne. Vi spurte han om temaer knyttet til ledelse og hans medlemskap i Lederne.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato
Fortell litt om deg selv!

– Jeg heter Carlos Mendoza, er 46 år, og er salgssjef i Lyreco Norges avdeling Minde i Bergen. Utdannelsen min består av en master i strategi og ledelse fra Norges handelshøyskole (NHH), og jeg har vært medlem i Lederne i åtte år.

Hva går jobben din ut på?

– Jobben min innebærer å inneha personalansvar, og resultat- og driftsansvar for en butikk på 1000 kvadratmeter og ni medarbeidere.

Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?

– Det er vanskelig å svare på, men må jeg velge, så blir det kundebehandlingsbiten. Det er også veldig givende å støtte, opplære og oppfølge mine medarbeidere.

Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?

– De største utfordringene er tiden vi lever i, større ustabilitet i verden som påvirker lommeboken til mennesker og bedrifter. Konkurransen om kundene er større enn noen gang, og de gode tidene vi har levd i er nok forbi.

Hva gir det deg å være fagorganisert?

– Det å være medlem av Lederne gir meg en trygghet i mitt arbeidsliv, og en følelse av tilhørighet blant likesinnede. Det gir også mange gode fordeler som både bidrar til personlig vekst, og som hjelper på min personlige økonomi.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Hvorfor er du medlem av Lederne?

– Jeg er medlem av Lederne fordi det er viktig at mellomledere og ledere også har en fagforening som kan synliggjøre denne gruppen. Jeg liker også utvalget av fordeler som man finner hos Lederne.

Hvilken medlemsfordel er viktigst for deg?

– Gode forsikringer, og gratis kvalitetskurs er de aller viktigste fordelene som jeg finner hos dere.

Hva brenner du for i arbeidshverdagen?

– Jeg brenner for å skape resultater gjennom andre mennesker. Vi i varehandel lever i en utfordrende tid, der det som primært skiller mitt varehus fra andre varehus er menneskene. Da gir det en stor glede å kunne få lov til å ha en lidenskap for en jobb som både bidrar til personlig vekst hos de ansatte, samtidig som det bidrar til å skille oss positivt ut fra de andre varehusene.

Ditt beste råd til en ung kollega

– Finn en god balanse i livet mellom jobb og privatliv. Prioriter begge deler, og finn dine overskuddskilder.

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler