Per Høiby oppfordrer ledere til å bli godt kjent med sine medarbeidere

First House-sjefen leder en rekke sterke personligheter fra politikk, næringsliv og media – mange med lang ledererfaring. I LederCasten forteller han hvorfor det ikke er noen vanskelig oppgave.

Dato

I snart ti år har Per Høiby ledet tidligere statsråder, næringslivstopper og kommunikasjonsfolk i rådgivingsselskapet First House. Ifølge han selv har det aldri gått bedre med selskapet han leder. Men, den selvsikre og sindige sørlendingen har til tider måtte stå i mediestormer og stort press. Da kommer erfaringen som talsperson for forsvarssjefen og rådgiver for to forsvarsministere godt med.

Hør LederCasten her!

Hvis man ikke møter tøffe situasjoner, da våger man for lite.

Per Høiby om de litt vanskelige situasjonene

Med det høye tempoet vi ser i dagens samfunn og det tilsvarende tempoet i organisasjoner, mener Høiby at man må ha en situasjonstilnærmelse til ledelse. På den måten kan man oppnå målene sine med best mulig kvalitet. Per mener det er tre ting alle ledere må huske på:

  • Kjenn og forstå dine medarbeidere
  • Dyrk ulikhetene blant medarbeiderne
  • Vær ærlig og åpen med medarbeiderne

LederCast-episodene slippes ukentlig og du kan høre de våre hjemmesider, på Spotify, iTunes og i andre kanaler.

Om LederCasten

I en uformell samtale med kjente samfunnsaktører blir vi bedre kjent med gjestene tanker om hva god ledelse er og hvordan det bør utøves – både i arbeidslivet og ellers. Vår faste programleder Sverre Simen Hov spør våre gjester hva god ledelse er og hvordan det ser ut i praksis. I tillegg har vi to faste spalter – «Jobbintervjuet» og «Hverdagsledelse» – hvor vi utfordrer gjestene på dilemmaer fra hverdagen og klassiske spørsmål man møter i et jobbintervju. Det skal vise seg at latteren sitter løst.

Publisert i Nytt fra Lederne