Beste verver er Åse Hilde Andersen fra Molde!

Åse Hilde Andersen har vært medlem i Lederne i snart 17 år, og er arbeidsleder i arbeid- og inkluderingsbedriften Astero i Molde.

Tekst
Mari L. Hammer
Foto
Lederne
Dato

I sitt lange medlemskap har hun vervet mange medlemmer, og bare i løpet av  kampanjeperioden vervet hun hele 10 nye medlemmer til Lederne.

Åse HIlde Andersen
Vervevinner Åse Hilde Andersen.

De siste årene har de aller fleste måtte sitte på hjemmekontor, uten sosiale nettverk eller fysiske samlinger. Det var et stort behov for både kolleger, kjente og ukjente å finne sammen igjen, sier Åse Hilde.

Fokuset ble satt på å arrangere samlinger og møteplasser der både medlemmer, og potensielle medlemmer kunne delta. En av samlingene ble satt til Molde Jazzfestival. Lokalavdelingen tilbydde 10 billetter, med første mann til mølla prinsippet. Alle som fikk billett, måtte ta med seg en venn eller kollega hver, som var nysgjerrig på Lederne. Og dette resulterte i tre nye medlemmer.

Etter et ønske om å samle flere på arbeidsplassen, tok Åse Hilde seg en tur til noen kolleger på deres avdeling i Rauma for en lunsj og hyggelig prat. Der vokste de fra 2 til hele 7 medlemmer etter besøket.

Dette viser viktigheten av det å kunne møtes og prate sammen. Dette blir helt klart et viktig mål for neste år også, sier Åse Hilde.

Om du ikke har en fagforening i ryggen hvor bedriften har styringsrett, får man ikke delta aktivt i forhandlinger, og man blir stående alene. Det er ikke bare kroner og øre som er viktig i forhandlinger.

 

Det er en noe annet som har blitt tydelig, og det er at medlemmer som benytter sine medlemsfordeler, deltar på kurs og sosiale samlinger er mer fornøyd med hva de får ut av medlemskapet sitt.

Vi skal ikke undervurdere viktigheten av et godt nettverk, og tryggheten med det å stå samlet, sier Åse Hilde.

Selv har hun fått god nytte av Ledernes forsikringsordninger ved flere anledninger, og deltar på kurs og webinar når hun kan. Det Åse Hilde er mest fornøyd med Lederne, er at det er kort vei til rådgivning, og at forbundet stiller opp når det trengs. Både for deg som medlem, eller tillitsvalgt, er det godt å vite at man alltid får svar på det man trenger hjelp til.

Åse Hilde ønsker å løfte inn at samarbeidet mellom arbeidsgiver og de tillitsvalgte, bidrar til et sunt og godt samarbeid. Hun er stolt av sin arbeidsgiver Astero, og beskriver arbeidsplassen som et sted hvor det er høyt under taket, man blir respektert og inkludert.

Dette er noe fagforeninger er til for, at samarbeid mellom ledelse og de ansatte skal ha en god flyt og gjensidig forståelse og respekt for hverandre.

Se vår nye vervekampanje her.

 

Vil du ha tips til verving?

Både for deg og de du verver, så er det lurt å sette seg inn i de gode medlemsfordelene som Lederne byr på. Når du har vervet et nytt medlem, så sørg for at ditt navn blir ført inn på innmeldingsskjema for å melde inn nye venner og kollegaer. Dersom du trenger gode argumenter utover de som du allerede har selv, så finner du gode vervetips her.

Publisert i Nytt fra Lederne