Nettverk: Kvinne med krøllete hår står foran en bil.
DELER ERFARING

Grip mulighetene, og bygg nettverk!

Torill Gjelsvik Tombre er ikke i tvil når vi spør hva hun vil råde ferske ledere til. Hun har selv et stort nettverk. God dialog står sentralt i lederskapet, og Torill er gjerne raus med ros. Hun vet det virker.

Tekst
Anne Wennberg
Foto
Morten Wanvik
Dato

Torill har hatt en lang og sammensatt karriere, men fellesnevneren for det aller meste hun har drevet med er tekstiler. I utgangspunktet er hun utdannet skredder og konfeksjonstekniker. I dag jobber hun med solskjerming, som distriktsansvarlig i Luxaflex Scandinavia AS, og underveis har hun vært innom Husfliden, Dale, Lindex, Princess og Janus. En bachelor i ledelse har hun tatt ved siden av jobben, og er i dag en svært engasjert leder i tillegg til vervet som styreleder for Lederne Vest.

God dialog

-Ledelse er spennende. Det som kjennetegner en god leder etter min mening, er evne til god dialog og til å lese den enkelte. Man kan ikke behandle alle likt. Det er også viktig å være raus med ros, ha humor og henge seg mindre opp i det negative. Medarbeidere skal bygges opp, mener 54-åringen.

I jobben sin reiser hun mye rundt til ulike forhandlere, og hun oppfatter fort om det er noe som skurrer:

-Noen forteller meg også en del om hvordan de har det, men da har jeg ofte lagt merke til det allerede.

Så hva skal til for å skape gode arbeidsforhold og et godt miljø?

-Alle må bidra til åpen dialog. Er noe galt, må det nøstes opp i. Vi kan ikke gå rundt med verkebyller. Det er ødeleggende. Jeg har også tro på sosialt samvær både i arbeidstiden og på fritiden. Arbeidsdagene er så intense, og vi trenger å bli bedre kjent og bygge team.

 

Trygghet

Torill Gjelsvik Tombre har vært en aktiv tillitsvalgt for Lederne i en årrekke, og setter stor pris på nettverket og tryggheten det gir henne:

-Jeg blir skremt av at så mange tør la være å organisere seg. Det er utrolig viktig å ha faglig dyktige folk i ryggen. Utviklingen går så raskt, arbeidslivet blir stadig røffere, og man trenger støtte. Jeg kan ikke få sagt hvor viktig det er!

Som leder for styret i Lederne Vest setter hun stor pris på takhøyden der:

-Vi kan absolutt være uenige, og ha livlige diskusjoner, men med en gang et vedtak er gjort, stiller vi oss lojalt bak det.

 

Du vil gjøre feil, men det er ikke farlig. Husk at motstand kan gjøre deg klokere!

Torill Gjelsvik Tombre

 

Bygg nettverk!

Rettferdighet har alltid betydd mye for Torill. Ingen skal bli dårlig eller feil behandlet:

-Jeg blir fort engasjert, men har etter hvert lært meg hvilke kamper jeg skal ta. Det er viktig hele tiden å huske at alle har noe bra i seg.

Til spesielt unge og ferske ledere vil hun dessuten understreke et par ting:

-Bygg nettverk! Det har stor betydning. Og vær ikke redd for å gripe mulighetene som dukker opp. Du vil gjøre feil, men det er ikke farlig. Husk at motstand kan gjøre deg klokere!

 

Til seniorene

Tempoet og den digitale utviklingen i arbeidslivet kan skremme noen av de eldste arbeidstakerne. Det vil Torill kjempe imot. Og hun tror ikke hele problemet ligger hos arbeidsgiverne. Mye sitter i hodet til den enkelte:

-Noen som passerer 50 tror at de ikke lenger kan søke ny jobb. Men hvorfor tror de det? Vi har jo masse erfaring å by på, både faglig og menneskelig. Bruk det! Det hjelper ikke å trekke ned rullegardinen. Det er jo fullt mulig å lære seg noe nytt. Jeg har gjort det mange ganger, og det angrer jeg ikke et sekund på, avslutter Torill.

Publisert i Ledertips