Leder: Ung kvinne står på en fjelltopp.
UNG LEDER

Liker overblikket jobben gir

Vigdis Haukås (31) er maskiningeniør, og fersk leder i et nystartet, lite selskap i vekst. Her får hun kjørt seg som teknisk ansvarlig og leder av ingeniøravdelingen, med HR-ansvar på toppen.

Tekst
Anne Wennberg
Foto
Privat
Dato

VDA Lifting AS i Kopervik er det heldige selskapet som har fått Vigdis med på laget, og noe av det hun må kaste seg over denne høsten er å ansette flere folk. I skrivende stund er de fem, men flere trengs allerede. VDA Lifting er en sakkyndig bedrift innen kran og løft, og leverer produkter og tjenester, salg og utleie av kraner.

Hvordan er det å være ung leder?

Det er jo nytt for meg å ha så mye ansvar, men det går fint. Jeg opplever at jeg som ung må bevise mer, for jeg har jo ikke den pondusen mange får med årene. Men det er ikke sikkert andre ser det slik, kanskje er det mest i mitt eget hode. Jeg har alltid likt å ha overblikket, se helheten. Det gir en større forståelse.

Hva er mest krevende i jobben din?

Det er et stort regelverk og mange standarder å forholde seg til i denne bransjen, så det krever en del å ha full kontroll.

Hvorfor er du medlem av Lederne?

Jeg ble medlem der jeg jobbet før, for der var det bare en forening som ikke passet meg. Gjennom en kollega i et søsterselskap fikk jeg kjennskap til Lederne, og var med på å starte en avdeling.  Jeg hadde vært tillitsvalgt før, og ble det igjen. I dag er jeg bare medlem, men trives godt i Lederne, for det er så enkelt å få dialog med rådgiverne.

 

Go for it, ta sjansen! Ikke tenk at du ikke har nok å bidra med fordi du mangler ledererfaring.

 

Hvorfor har du valgt å være leder?

Jeg liker det samspillet med andre mennesker om er nødvendig i en lederjobb, og jeg kommer nok til å fortette å være leder.

Har du noen gode råd til andre unge som vurderer en lederkarriere?

Go for it, ta sjansen! Ikke tenk at du ikke har nok å bidra med fordi du mangler ledererfaring. Du kan komme med nye tanker og ideer.

Har du noe å fortelle som gjør oss litt bedre kjent med deg?

Jeg har vokst opp på gård, og har derfor jobbet mye fysisk. Jeg liker fart og spenning, og hopper i fallskjerm. I tillegg til samboer har jeg to hunder som jeg løper mye med, gjerne på fjellet. Ellers har jeg hus og en litt for stor hage. Og jeg drømmer om å ta motorsykkellappen.

 

Publisert i Ledertips