Happy pride! Lederne ønsker alle en fin pride-uke.

28. juni i år er det 50 år siden Stonewall-opprøret, der en større gruppe personer fra LGBTQ-miljøet i New York innledet en rekke demonstrasjoner utenfor utestedet Stonewall som følge av et politiraid her like før. Opprøret regnes som starten på den moderne homokampen, og siden den gang har Pride blitt arrangert på stadig flere steder over hele verden.

Dato

Vi gleder oss over alle nye små og store kommuner som med stort engasjement og stolthet arrangerer Pride for første gang og med det bidrar til at samfunnet blir gradvis litt friere for alle. Ledernes verdier Tydelig – Inkluderende – Troverdig sier mye: Vi er opptatt av at alle skal føle seg hjemme og velkomne i arbeidslivet, uansett hvor de jobber og hvem de er.

– Det har ledere et spesielt ansvar for å sørge for at skjer. Dessverre vet vi at diskriminering basert på legning, kjønn eller bakgrunn forekommer, også her i Norge, og da er det desto viktigere å stå sammen for å feire mangfoldet og inkluderingen. Derfor oppfordrer vi alle til å markere Pride, sier forbundsleder Audun Ingvartsen.