Tett på et medlem: – Ledelsesfaget er aktuelt og interessant

I artikkelserien "Tett på et medlem" kan du bli bedre kjent med, og få inspirasjon fra et medlem av Lederne. Denne gangen møter vi Kamila Walasinska, en aktiv ung dame med stort engasjement.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Privat
Dato

Fortell litt om deg selv!

Jeg heter Kamila Walasinska (38) og er utdannet økonom (bachelor) med studieretning innen ledelse, organisasjon og strategi. Jeg jobber som Cost Control i Aibel AS, som er en ledende leverandør innen olje, gass og havvind. Jeg har alltid likt å engasjere meg. Derfor har jeg påtatt meg en rolle som kasserer i friluftsgruppa på Aibel. I tillegg har jeg siden 2021 har vært stolt representant i Lederne, med nestlederrollen i Rogaland-avdelingen. Jeg bor i Haugesund med min familie og dagene er travle, så jeg er veldig glad når jeg fortsatt klarer å finne litt tid for å gå på treningsstudio eller spille hjemme på min saksofon!

Hva går jobben din ut på?
I dag jobber jeg på et veldig spennende havvindprosjekt, der omformerplattformer skal leveres til den største havvindparken i verden; Doggerbank-området i Nordsjøen. Mitt hovedansvar er å ha god oversikt og kontroll over kostnadene knyttet til alt arbeid som foregår på Haugesund-verftet og offshore delen.

Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?
De oppgavene der jeg lærer mest av. Siden fornybare prosjekter er relativt nye på markedet, finnes det mange oppgaver der det er utfordrende å finne et svar. Dette får vi bare gjennom et godt samarbeid med andre, noe som gir innsikt i andre sine kompetanseområder og en utrolig god mulighet for egenutvikling.

Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?
I dagens situasjon vil jeg si knappe ressurser. Prosjekter krever riktige ressurser for å lykkes. For å kunne bygge fornybare løsninger trenger vi strøm, og kraftmarkedet, er som kjent, i en krise i dag. Krigen i Ukraina skaper en annen uro. For min bransje er tilgjengelighet på nødvendige materialer blitt sterk redusert. Prisene på det som er tilgjengelig skyter i været, og slike uforutsigbare hendelser kan ha et svært negativt utfall.

Hva gir det deg å være fagorganisert?
Jeg er fagorganisert for å kunne få støtte ved behov. I det daglige går jeg ikke rundt og tenker på arbeidslover og forskrifter. Jeg synes det er veldig praktisk å ha noen «i ryggen» dersom jeg havner i en situasjon der jeg trenger veiledning på hva som gjelder i den situasjonen. En annen ting er den sosiale delen; du kan bygge nettverket på tvers av ulike bransjer.

Hvorfor er du medlem av Lederne?
Jeg har valgt Lederne på grunn av all den gode støtten jeg kan få. Ledelsesfaget er aktuelt og interessant for meg. Lederne arrangerer mange nyttige kurs, samt kan hjelpe økonomisk ved videreutdanning. Jeg liker også svært godt de ulike sosiale arrangementene, der jeg både kan skape nettverk og få innsikt i nye fagområder.

Hvilken medlemsfordel er viktigst for deg?
Lederne tilbyr veldig mange gode medlemsfordeler, men hvis jeg skulle velge den jeg liker aller best hadde det vært støtte til videreutdanning. Ikke alle som er like heldige og kan studere mens de er i jobb. Med hjelp fra Lederne kan du kombinere begge deler.

Hva brenner du for i arbeidshverdagen?
Som Cost Control har jeg en støttefunksjon for mange ledere i min bedrift. Jeg kan godt si at jeg brenner for å gi dem de svarene de trenger for at de kan oppnå sine mål.

Ditt beste råd til en ung kollega?
Ett steg om gangen, ikke gi opp ved utfordringer. Du aner ikke hvor mye du kan oppnå bare ved å jobbe!

Hvis det er en ting du kunne fått hjelp til å løse på arbeidsplassen, hva ville det ha vært?
Tidspress. Vi lever i en veldig travel verden! Så ja, døgnene er ofte litt for korte.

 

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler

Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne