Audun Ingvartsen ny forbundsleder – Jan Olav Brekke fikk æresmedlemskap – Carl Jensenprisen til avd. Mo i Rana

Over 100 kongressdelegater, æresmedlemmer, ansatte og gjester var sist helg samlet til Ledernes landsmøte i Trondheim. Her ble blant annet ny forbundsleder valgt (Audun Ingvartsen), forrige forbundsleder gjennom 21 år fikk æresmedlemskap (Jan Olav Brekke), det ble delt ut hedersmerker og avdeling Mo i Rana fikk Carl Jensen-prisen som årets avdeling.

Tekst
Håkon Holo Dagestad
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

Audun Ingvartsen ble enstemmig valgt som ny forbundsleder i Lederne på landsmøtet som strakte seg fra fredag 11. november til søndag 13. november. Landsmøtet avholdes hvert fjerde år, mens det blir arrangert kongress de andre årene. Årets landsmøtet ble arrangert av Ledernes region Midt-Norge på Clarion Hotel & Congress i Trondheim. Kommunalråd Geirmund Lykke ønsket velkommen og presenterte Trondheims lange kulturhistoriske arv og moderne bragder innenfor sport og samfunnsliv.

Marvin Wiseths kåseri om begeistringsledelse ble en overraskelse for landsmøtet. Wiseth sjarmerte publikum med sine egne erfaringer fra arbeidslivet, og trakk de store linjene fra Winston Churchill til moderne ledelsesstrategier. Wiseth poengterte at endringer er smertefullt, men at det er nødvendig å følge med på dem for å lykkes innad og utad i det moderne arbeidslivet.

Mødrehjemmet Abrigo
Kalle Larsson fra mødrehjemmet Abrigo i Brasil ga et innblikk i det som er Ledernes samfunns- og samvittighetsprosjekt. Lederne har siden 2010 samlet inn over en million kroner til dette utviklingsprosjektet i Brasil. Larsson presenterte sterke historier om kvinner som har levd på gaten i Rio de Janeiro, midlene fra Ledernes medlemmer gir håp. Over 2000 barn har blitt født uten komplikasjoner på mødrehjemmet. 35 barn går til enhver tid på førskoler, og mødrene deres utdanner seg slik at de kan klare seg bedre i samfunnet. Alle på Abrigo får tre sunne måltider om dagen. Nå har de i tillegg startet et prosjekt for rehabilitering av “fremtidens gutter” (Meninos do Futuro), som gir dem muligheten til å komme ut av volds- og kriminalitetsmiljøet i Rio.

På slutten av dagen ble det delt ut hedersmerker og Carl Jensen-prisen til Ledernes avd. Mo i Rana.

Æresmedlemskap til Jan Olav Brekke
Lørdag ble en interessant dag for landsmøtet. Regnskap, budsjett og langtidsbudsjett ble presentert og godkjent, årsrapport for 2015 ble godkjent, og kontingenten for 2017 og endringer av vedtektene ble diskutert og vedtatt.

Ledernes nye forbundsleder Audun Ingvartsen, holdt en tale mot slutten av dagprogrammet;

– Jeg vil enda en gang takke for tilliten, og så vil jeg si at landsmøtet har gitt oss en god debatt, hvor det ble stilt gode kritiske spørsmål. Dere er på hugget, og det lover godt. Dette skal gjøres sammen, med Liv som nærmeste støttespiller, styret, tillitsvalgte, kongress og ansatte. Vi i har allerede fått en flott tilrettelagt tilværelse her, hvor alt er på stell. Vi skal drive denne dugnaden videre, og ta opp stafettpinnen etter Jan Olav sitt lederskap.

Landsmøtet ble avrundet med en elegant gallamiddag. Under middagen ble Ledernes avtroppede forbundsleder Jan Olav Brekke hedret med æresmedlemskapet for lang og tro tjeneste og over et dusin taler, blant annet fra YS m/medlemsorganisasjoner, Ledernes søsterorganisasjoner i Sverige og Danmark, samt CEC European Managers president Ludger Ramme.

 

Publisert i Nytt fra Lederne