Lederne ansetter seniorrådgiver

Ingrid Johannessen startet denne uken i sin nye jobb som seniorrådgiver for organisasjonsutvikling i Lederne. Hun skal jobbe med organisasjonsbistand og medlemsdemokrati i seksjon for kommunikasjon, organisasjon og utvikling, og blir en viktig ressurs når kongressvedtaket om nytt medlemsdemokrati nå skal settes ut i live.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

Johannessen er vant til å jobbe i medlemsstyrte organisasjoner. Hun har tidligere jobbet blant annet som seksjonsleder for HR i Redd Barna og i internasjonal HR for Røde Kors, og har hatt ulike lederposisjoner i 11 år.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med organisasjonen Lederne. Her jobbes det fremoverlent og offensivt med blant annet nytt medlemsdemokrati, digitalisering, en helhetlig medlemsreise og et spennende lederutviklingsprogram. Her skal vi bygge mange gode, norske ledere fremover! Det ser jeg virkelig frem til å komme i gang med, sier hun.

Arbeidsoppgavene hennes i Lederne vil være å lede prosjekter strategisk og operativt, bistå politisk og administrativ ledelse med organisasjonsutvikling og støtte, samt koordinering og tilrettelegging av medlemsdemokratiet. Johannessen skal også jobbe med planlegging og koordinering av tillitsvalgtstøtte og tillitsvalgtopplæring i samarbeid med ressurser i resten av organisasjonen. Hun vil bistå i utviklingen av organisasjonens kurs og lederutviklingsprogram.

Sverre Simen Hov, seksjonsleder i Lederne.

Sverre Simen Hov er seksjonsleder i Ledernes seksjon for kommunikasjon, organisasjon og utvikling. Han ser frem til å få Johannessen med på laget.

– Vi er sikre på at vi i henne får en solid ressurs som vil tilføre Lederne mye og solid kompetanse innen både ledelse og organisasjonsutvikling. Dette vil nok Ledernes medlemmer og tillitsvalgte merke i tiden fremover når vi nå skal omorganisere medlemsdemokratiet etter kongressvedtaket i 2019. Hjertelig velkommen Ingrid! sier Hov i en kommentar.