Jobbkonflikter fører til stress, psykiske lidelser og oppsigelser

Løsningen er en god samarbeidskultur. Stikkordene er tillit og felles forståelse, og at man løser problemer i fellesskap.

Tekst
Redaksjonen
Dato

Kriser og konflikter i jobbsammenheng kan føre til mindre arbeidsglede og et dårligere arbeidsmiljø. I verste fall kan det føre til stress og psykiske problemer, og deretter sykdommer og oppsigelser.

Slutter på grunn av psykiske lidelser

Tall fra OECD viser at flere førtidspensjonerer seg nå enn tidligere, på grunn av psykiske lidelser. Ser vi til Danmark, ble 24 prosent førtidspensjonert på grunn av psykiske lidelser i 1999, mens det var økt til 41 prosent i 2011. Det gjør Danmark til et av de landene hvor flest mottar førtidspensjon som følge av psykiske lidelser.

– Oppskriften på et bedre psykisk arbeidsmiljø på arbeidsplasser, som har vært eller er rammet av den økonomiske krisen, er blant annet mot og evne hos ledelsen til å se virkeligheten i øynene og vise handlekraft ved å utpeke en klar kurs og involvere ledere og medarbeidere, sier sjefkonsulent Signe Tønnesen Bergmann i danske Lederne.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Arbeidsundersøkelsen som ble utført av organisasjonen tidligere, viser også at virksomhetene som har en god samarbeidskultur klarer seg bedre enn andre. Stikkordene er tillit og felles forståelse, at man løser problemer i fellesskap og at man hjelper hverandre og har en opplevelse av samhold.


Kilde: Danske Lederne

Publisert i Ledertips