Skifttillegget og OSO-ordningen ga enighet hos Riksmekleren

Nær to timer etter at fristen gikk ut kom Lederne og Norsk olje og gass til enighet i meklingen på sokkeloverenskomsten. Dermed blir det ingen streik på de fem plattformene der Lederne hadde varslet plassoppsigelse for 106 medlemmer. - Jeg er fornøyd med at vi gjennom konstruktive samtaler klarte å finne gode løsninger, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen.

Ny søknadsfrist for ledelsesutdanningen ved HiOA!

Søknadsfristen til den Lederne-støttede utdanningen "Ledelse i den norske arbeidslivsmodellen" har blitt flyttet til 15. juni. De heldige studentene som får være med på denne historisk nye utdanningen får gode støtteordninger og oppfølging fra organisasjonen Lederne. Det er satt av 25 studieplasser, og søknader må være registrert innen 15. juni 2017.

Mekling på sokkelbruddet 9. juni – plassfratredelse er sendt

Lederne brøt 23. mai som kjent forhandlingene med Norsk olje og gass på mellomoppgjøret. Det blir mekling hos Riksmekleren fredag 9. juni, og den skal være ferdig til midnatt. Her ser du hvilke plattformer det er meldt plassoppsigelse for.

– Negativ teknisk utvikling på plattformene

Stavanger Aftenblad forteller i dag om en rustet rørstuss som brakk av på Gullfaks A etter gasslekkasje, og at hovedverneombud Hans Fjære Øvrum fra Lederne mener det er et godt eksempel på problemet med at ting ikke blir vedlikeholdt: - Den tekniske tilstanden på innretningene er i en negativ spiral og planlagte reduksjoner i bemanningen vil føre til økt storulykkerisiko.

Streiken i Akasiabarnehagene er over

Den tvungne meklingen i Akasia førte til at partene ble enige om en ny tariffavtale. Løsningen innebærer at pensjonsstriden er løst og de ansatte får etterbetalt lønnstillegg for 2016 og 2017.

Her får du bestemme mest på jobb

IKT, media, organisasjoner og barnehage på topp. Olje og industri på bunn: Liker du å delta i beslutninger på jobben, eller vil du helst bare følge ordre? Ny undersøkelse fra Lederne avdekker tydelige bransjeforskjeller når det kommer til ansattes innflytelse.

Ingen løsning i Akasia-streiken

Felles pressemelding fra Unio, LO Stat, YS og Lederne: Arbeidstakerorganisasjonene varsler nå ytterligere opptrapping av streiken i Akasia. Det foreligger ingen planer om å avvikle streiken og utspillet fra arbeidsgiver inneholdt ingen gode løsninger.

Viktig info om bruddet på sokkeloppgjøret

Lederne brøt 23. mai som kjent forhandlingene med Norsk olje og gass på mellomoppgjøret. Hovedårsaken er at tilbudet ville gitt lavere kjøpekraft for tredje år på rad, og at skifttillegget ved hvert oppgjør er viktig for Lederne.

Norge avviser EUs helikopterregelverk

Regjeringen innfører ikke det omstridte felleseuropeiske helikopterregelverket (HOFO) for offshore helikoptertrafikk. Dette har blant andre Lederne kjempet mot i sine mange møter med myndighetene. Åpen, internasjonal konkurranse fra helikopteroperatører hadde vært konsekvensen av innføringen av HOFO i Norge.

Brudd i sokkeloppgjøret mellom Lederne og Norsk olje og gass

Norsk olje og gass ga for tredje år på rad et tilbud på sokkeloppgjøret som ikke ville opprettholdt kjøpekraften. – Vi kan ikke akseptere at våre medlemmer nok en gang mister kjøpekraft, sier forbundsleder Audun Ingvartsen i en kommentar.

Oslokontoret

Storgata 25, 0184 Oslo

22 54 51 50

lederne@lederne.no

Stavangerkontoret

Breibakken 14, 4012 Stavanger

22 54 51 50

lederne@lederne.no

Ledernes forsikringskontor

Trekklister

Tastevalg 2- deretter tast 1

22545150

trekklister@lederne.no

Reiseregninger

Tastevalg 2 - deretter tast 3

22545150

reise@lederne.no

Kontingent og økonomi

Tastevalg 2- deretter tast 1

22545150

faktura@lederne.no

Fag/ juridisk

Storgata 25, 0184 Oslo

23688686

arbeidsrett@lederne.no