Oljeplattform i solnedgang

Ny rapport: – Nattskift gir medisinske, psykiske og sosiale virkninger

For 10 år siden slo Lederne fast i en rapport at nattskift fikk medisinske, psykiske og sosiale følger for ansatte. Nå viser en ny rapport fra Lederne utført av Arbeidsforskningsinstituttet ved Høgskolen i Oslo og Akershus at endringene er små.

Høring om endring i barnehageloven: Fokus på ledelse bør økes

Kunnskapsdepartementet sendte for en tid siden ut invitasjon til å avgi høringsuttalelse vedrørende forslag til endringer i barnehageloven, opplæringsloven, friskoleloven og forskrift om pedagogisk bemanning på høring. Her kan du lese hele høringsuttalelsen Lederne sendte til Kunnskapsdepartementet.

Ptil-rapport: – Mer kontroll og sanksjon, færre ansatte offshore

Et nytt tilsyn av fem bore- og brønnserviceselskaper fra Petroleumstilsynet (Ptil) bekrefter mistankene: Bedriftene har økende fokus på måloppnåelse med påfølgende økonomiske sanksjoner, samt reduksjon i antall ansatte offshore. – Lytt til de kloke hodene dere har internt før store endringer gjennomføres, og lytt også til andre forbund enn kun LO, oppfordrer Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen operatørene.

Seniorgruppen i Ledernes avd. Bergen på tur Tysnes rundt

Onsdag 4. oktober hadde seniorgruppen i Ledernes avd. Bergen invitert pensjonistene på høstens dagstur. Denne gang var det Tysnes rundt med et besøk på Haaheim Gaard.

«Hvordan takle vanskelige kollegaer» til Fauske!

Per Helge Stenstrøms kritikerroste seminar kommer til Fauske den 25.10 kl. 17 - 19. Bli med og lær mye nytt om ledelse i krevende situasjoner på Scandic Fauske. Det koster ingenting, og det blir lett serviering!

Reagerer kraftig på uttalelser fra Statoil-direktør

Sikkerhetssjef Øystein Arvid Håland i Statoil mener i følge Stavanger Aftenblad at ansatte på Kristin-plattformen trekker «HMS-kortet» for å redde arbeidsplasser når de uttrykker sin bekymring for planlagte kutt i bemanningen offshore. Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen reagerer sterkt på uttalelsen og understreker viktigheten av at vernetjenesten tør å lufte sine bekymringer, nettopp for å unngå ulykker.

Barna på Abrigo

Sorg og håp på mødrehjemmet Abrigo i Brasil

Det er alltid godt, men også trist, å lese historiene til mødrene og deres barn som bor på mødrehjemmet Abrigo i Brasil, Ledernes samfunns- og samvittighetsprosjekt som alle medlemmer gir bistand til hver måned over kontingenten. Les det siste månedsbrevet fra Abrigo her. Husk også Ledernes store rekrutteringskampanje som gir deg muligheten til å besøke Abrigo i 2018!

HMS-rapport fra petroleumsvirksomheten overlevert statsråd Hauglie

Lederne, ved Terje Herland, er en av organisasjonene som har deltatt i arbeidsgruppen som har utarbeidet den nye og viktige HMS-rapporten fra petroleumsvirksomheten. Fredag ettermiddag ble den overlevert statsråd Anniken Hauglie.

Ikke gi etter Erna

- Det har lenge vært et klart flertall på Stortinget som ønsker konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå er det på tide å gjennomføre. Du kan ikke gi etter for presset fra Venstre en gang til Erna, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen i denne kronikken.

Lederne støtter Sanner-utspill

Lederne støtter intensjonene i regjeringens forslag om mer fleksibilitet i utførelsen av arbeidet i staten, noe også arbeidstagerorganisasjonene Unio, YS Stat og Akademikerne har gått inn for.

Oslokontoret

Storgata 25, 0184 Oslo

22 54 51 50

lederne@lederne.no

Stavangerkontoret

Breibakken 14, 4012 Stavanger

22 54 51 50

lederne@lederne.no

Ledernes forsikringskontor

Trekklister

Tastevalg 2- deretter tast 1

22545150

trekklister@lederne.no

Reiseregninger

Tastevalg 2 - deretter tast 3

22545150

reise@lederne.no

Kontingent og økonomi

Tastevalg 2- deretter tast 1

22545150

faktura@lederne.no

Fag/ juridisk

Storgata 25, 0184 Oslo

23688686

arbeidsrett@lederne.no