En reise til sentral forhandling i 1955

«Vi var begge meget spendt på hvordan forbundet stilte seg, men vi blev siden stort overrasket over deres holdning». Dette skriver to tillitsvalgte på Svalbard i et reisenotat fra 1955 før sitt første møte med ledelsen i Norges Arbeidsledeforbund (NALF), forløperen til Lederne.

– Lederne-appen er nyttig i hverdagen!

– Lederne har samlet info om god ledelse og medlemsfordeler på ett sted. Jeg anbefaler andre medlemmer å laste ned den nye medlemsappen til Lederne. Den er nyttig i hverdagen, sier Lederne-medlem Annelin Pettersen.

Les våre kritikerroste e-bøker i sommer!

Nytt faglig påfyll i sommer? Alle medlemmer i arbeidstakerorganisasjonen Lederne kan laste inn gratis e-bøker og lydbøker. Her er noen aktuelle e-bok-titler fra vårt store bibliotek.

Lederne gjennomfører ekstraordinær kongress 24. og 25. september 2020

Ledernes kongressdelegater har nå mottatt innkalling til ekstraordinær kongress på Radisson Blu Oslo Airport Hotel på Gardermoen 24. og 25. september (lunsj til lunsj). Dette er den naturlige neste fasen etter det enstemmige kongressvedtaket i 2019 om nytt medlemsdemokrati.

Regler for omorganisering og nedbemanning

Involvering av tillitsvalgte er viktig når arbeidsgiver setter i gang omorganiserings- og nedbemanningsprosesser. De ansatte har som regel et annet perspektiv og kan komme med gode innspill som kan være verd å vurdere, og som kan gi samme effekt som virksomheten ønsker.

Følg SommerCasten i sommer!

LederCasten dropper sommerferien i år - hver søndag får du tips og innsikt fra mange spennende lederprofiler. Her kan du lese mer om hvem som kommer innom studioet vårt i løpet av sommeren.

Grandios trivsel på Stranda

Med lotterier og kakesalg har de ansatte ved Grandiosa-fabrikken kommet seg til de mest eksotiske stedene i nærområdet. Nå planlegger tillitsvalgt Tommy Sandø et "mesternes mester"-konsept der man kan kvalifisere seg via en app.

Samarbeid om fremtiden til maritim industri

- Skal vi holde uvurderlig maritim kompetanse i landet, trengs det enda sterkere tiltak fra myndighetenes side, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen. Han deltok fredag 26. juni 2020 i et møte med andre arbeidstakerorganisasjoner om veien videre for maritim industri i Norge.

Usikre tider førte til verveseier

Da eierne av Norautron vurderte salg av bedriften, ble det fart på vervearbeidet til Atle S. Tvedt i Lederne. Han rekrutterte fem nye medlemmer til Lederne på kort tid, og vant vårens vervekampanje.

Regjeringen legger endelig fram en hydrogenstrategi

– La ikke dette bli en diskusjon om vi skal prioritere blått eller grønt hydrogen, når vi kan gjøre begge deler, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen.

Sekretariatet

Storgata 25, 0184 Oslo

22 54 51 50

post@lederne.no

Henvendelser vedr. arbeidsforhold/arbeidsrett

Kontakt lokal tillitsvalgt først. Hvis det ikke er tillitsvalgt på din arbeidsplass, kontakt Ledernes seksjon for arbeidsliv og jus.

23 68 86 86

arbeidsrett@lederne.no

Privatjuridisk bistand

Send e-post til advokatfirmaet Norman & Co. Om svar ikke er mottatt innen to virkedager, ta kontakt på telefon.

22 12 11 80

lederne@norman-co.no

Forsikringskontoret

Reiseregninger

Kontingent og økonomi